Når det handler om indretningen af ens garderobeskab, tæller hver en ledig plads. Heldigvis findes der masser af muligheder for at kunne indrette sit garderobeskab efter personlige behov for opbevaringsløsninger.

Den overordnede fordel ved kurve til garderobeskab er deres mange anvendelsesformer. De kan opbevare alt fra tøj over tilbehør og tasker til særlige beklædningsgenstande, som man måske ønsker at passe særligt godt på, og som skal have en speciel plads i ens skab.

Herunder kan der læses nærmere om de forskellige designmæssige muligheder, der findes og finde inspiration til, hvilke udgaver af trådkurve som kan være særlig fordelagtige for dig.

De praktiske fordele omkring trådkurv til skab

Der er flere grunde til, at kurve er en både praktisk og fleksibel løsning til opbevaring i skab. Kurvene passer til de fleste korpusser til skabe, hvilket gør det nemt at indsætte denne opbevaringsløsning.

Se mulighederne mht. skydedøre her.

Kurve med udtræk kan monteres hvor i skabet, det ønskes. Dermed er der mulighed for at lade højden passe til den eller de personer, som anvender opbevaringsløsningen på daglig basis.

Kurvene kan være med til at udnytte den ledige plads i et skab og kan ydermere optimere pladsen andre steder i boligen.

Når der skabes struktur og overblik i ens garderobeskab, mindskes chancen for, at der efterlades og opbevares tøj og tilbehør forskellige andre steder i hjemmet.

 • Optimal udnyttelse af pladsen i garderobeskab
 • Nem at indsætte i skab
 • Forskellige mål på breder og højder som kan matche forskellige skabsstørrelser
 • Der følger både skinner og beslag med, så det er enkelt at montere
 • Skaber orden og struktur i garderobeskabet
 • Tidløst og robust design som passer enhver stilart

Modeller og mål der matcher forskellige behov

Behov og ønsker for garderobeindretning handler om personlige præferencer for struktur og overblik. Derfor kommer trådkurven som opbevaringsløsning i forskellige modeller og udgaver.

De mest populære modeller er:

 • Kurv med udtræk ved hjælp af skinner
 • Stativ eller indsats med flere kurve

De forskellige udgaver giver mulighed for forskellig mængde af opbevaring.

Målene på udgaverne passer til de fleste, moderne skabskorpusser. Derudover er der mulighed for at vælge imellem forskellige mål på bredde og højde.

Kurve til skab skal kunne opfylde forskellige behov for opbevaring. For den store familie kan det f.eks. være særlig praktisk med et stativ med kurve, som gør det muligt også at opbevare sengetøj og ekstra store mængder af tøj.

Når ens behov ændrer sig med hensyn til opbevaring, er det desuden gavnligt at vide, at det er enkelt at kunne anskaffe sig andre opbevaringsløsninger.

Trådkurv med udtræk

Den klassiske og velkendte model for kurve til skabe med skydelåger er den dybe model med fuldt udtræk. Modellen fås i flere størrelser på både bredde og højde, således at der kan findes en udgave til hver en skabsstørrelse.

Trådkurv med udtræk leveres med både skinner og beslag. Derved kan monteringen gøres personlig ved at indsætte kurven med den højdemæssige placering i skabet, som er mest praktisk for vedkommende, som anvender kurven til opbevaring.

Det er naturligvis også muligt at montere flere kurve med udtræk under hinanden for at skabe ekstra overblik og struktur for ens tøj og tilbehør.

En standard kurv med udtræk har en bæreevne på ca. 12 kg. Dette gør det muligt at opbevare forskellige ting og tilbehør heri.

Denne model passer i hovedparten af de moderne standardkorpusser på garderobeskabe og findes i følgende størrelser:

Bredde

 • 8 cm.
 • 8 cm.
 • 56,8 cm.

Højde

 • 9,5 cm.
 • 15 cm
 • 46 cm.

Trådkurv stativ til større opbevaringsbehov

Når der er brug for ekstra meget opbevaringsplads, er et trådkurv stativ en god løsning. Stativet er typisk designet med flere hylder af kurve, som gør det muligt at opbevare og holde orden på sit tøj, undertøj, strømper eller tilbehør. Derudover er det muligt f.eks. også at opbevare sengetøj og lagen med denne anordning.

Stativet fungerer som en indsats af typisk stål som materiale, hvori der findes 4 kurve.

Stativet står stabilt på forskellige typer af underlag, som gør det muligt at opbevare tøj og ting heri med forskellig vægtfordeling. Stativet er en praktisk løsning både i og uden for garderobeskabet.

Stål udgør en stabil og slidstærk konstruktion, som gør stativet funktionsdygtig i lang tid uden at tage skade af daglig brug.

Stativet findes i helfarvede designs (typisk hvid, sort eller metal), som gør opbevaringssystemet brugbart flere steder i boligen. Med et stilrent og tidløse look vil denne model matcher ethvert hjem.

Enkel montering af trådkurve til skabe

Det skal være både fleksibelt og enkelt at montere sin opbevaringskurv for at skabe orden og struktur i sin garderobe. Uanset valg af model er alle delelementer forarbejdet fra fabrikkens side, hvilket gør det nemt at samle og opsætte sin kurv.

Udtræksmodellen fungerer i form af skinner, som skal monteres på skabets indersider. Skinnerne kan frit monteres i forskellige højder og i begge sider af skabet.

Den enkle montering betyder også, at en kurv vil være nem at afmontere og flytte rundt på. Ens beholdning af tøj og tilbehør forandrer sig over tid, og derfor er det praktisk med fleksible opbevaringsløsninger, som er nemme at flytte rundt på.

 • Samtlige dele til montering medfølger det valgte produkt
 • Alle elementer er forarbejdet og klargjort fra fabrikkens side
 • Det er nemt at samle og opsætte sit opbevaringssystem

Betydning af en personlig garderobeindretning

Det kan være en god investering at skabe orden og struktur omkring ens garderobe. Netop tøj, beklædningsgenstande og tilbehør er ejendele, som vi mennesker bruger og anvender på daglig basis. Ofte skifter vi også tøj flere gange om dagen.

Læs mere om skabsindretning i guiden her.

Som følge af den høje brugsværdi omkring ens garderobeskab, kan det spare tid i en hektisk dagligdag at have overblik over ens tøj. Dermed mindskes risikoen for hver morgen at spilde vigtig tid på at lede ens skab igennem for at finde en bestemt skjorte eller et bestemt par bukser.

Ved hjælp af trådkurve bliver det nemt at have orden, så påklædningen bliver en effektiv aktivitet.

Den personlige indretning af en garderobe er funktionel for lige netop den eller de personer, som anvender skabet og dets genstande på daglig basis.