Mange af os er vanemennesker, og bruger derfor de samme ting og produkter mange år igennem. Nogle gange skifter man dem ud, men fælles er i hvert fald, at vi tilføjer rigtig mange produkter på og i vores hud. Alle tingene påvirker kroppen, det kan man måske godt glemme nogle gange. F.eks. den parfume man sprøjter på huden hver dag, eller den ansigtscreme som man bruger morgen og aften. Oftest er tingene blevet så meget en vane, at vi ikke engang længere kigger på, hvad produktet indeholder, og om det er ting som er sunde og gode for vores hud, og om det er noget vi kan tåle.

Produkter i din dagligdag

Det kan også være de produkter, som du ikke selv som sådan tilføjer til din hud, men produkter, eller ting, som du beskæftiger dig med på en arbejdsplads. Her kan det f.eks. være en god ide at benytte sig af handsker og køb værnemidler til arbejde med epoxy. Her er det også en rigtig god ide at sikre sig, at man bruger nogle ordentlige og gode handsker, så man ikke går rundt i en falsk tryghed, og slet ikke er beskyttet. Der skal man kigge efter handsker, som har en høj gennemtrængningstid. Det kan også være, at man f.eks. arbejder med tøj eller stof, hvor der er mange støvpartikler i. Her kan det f.eks. også være en god ide at benytte sig af nogle masker på arbejdspladsen, så man undgår at få så mange støvpartikler ind i sin krop.

Muligheder for at finde sunde produkter

Der er faktisk en mulighed, som er ret nem til at undersøge, hvilke produkter som er gode for dig og din hud. Der findes flere forskellige apps, hvor du kan tage et billede af produktet, eller scanne det, og så vil appen fortælle dig, hvad produktet indeholder. Derudover fortæller appen også, om det er godt for din hud, og om det f.eks. er svanemærket eller har andre mærker, der indikerer, at det er sunde produkter, som du putter på din hud. Derudover kan det også være en god ide at undersøge konkrete mærker, hvor deres varemærke er gå op i f.eks. sund hudpleje. På den måde kan man finde ud af, hvilke mærker man kan købe, og på den måde kan det også være, at man ikke behøves at sætte sig ligeså meget ind i hvert produkt, som man køber og bruger.

Husk også at tjekke de produkter du har stående på jeres puslekommode, hvis I har små børn i hjemmet.