Anmeldelse: de bedste senge med opbevaring og skuffer

Hvis pladsen i soveværelset er begrænset, så gælder det om at pladsoptimere. Der findes nemlig altid noget ekstra plads, der ikke samtidig gør rummet proppet, hvis man tænker smart.

En af de virkelig smarte tanker i den sammenhæng er at udnytte pladsen i selve sengekonstruktionen. Det vil typisk være sådan, at der under madrasserne findes noget plads, som du kan udnytte til noget opbevaring.

Netop plads til opbevaring kan være en større udfordring, når du enten ikke har den fornødne plads til flere møbler, eller hvis du har valgt at indrette dig minimalistisk.

I denne guide vil du blive præsenteret for en god håndfuld senge, hvor der er gjort god plads til opbevaring. Her er der god inspiration at finde til din soveværelsesindretning. Om det så er en af de viste senge, du vælger, eller om du simpelthen må konstruere din egen seng med plads til opbevaring, så er det i hvert fald smart at udnytte pladsen optimalt.

Se udvalg af seng med opbevaring her

Rusting Messina seng med opbevaring – kundernes favorit

Seng med opbevaring - Messina Fyr Olie

Tjek prisen her

Her får du en rustik sengeramme i olieret fyr. Den fremstår solid og smuk i et meget naturligt look. Det er en halvhøj seng med opbevaring, da der er placeret fire store skuffer i rummet under madrasserne. I dem er der virkelig god plads til det, som du nu ønsker at have i soveværelset. Det kunne for eksempel være et ideelt sted at opbevare sengetøj, ekstra puder, tøj, sko og støvler eller lignende. Desuden er sengerammen forsynet med to ekstra små skuffer under det elegant “svævende” sengebord, der sidder i begge sider af sengen.

Alt i alt er der i denne seng en hel del ekstra kvadratcentimeter, som du kan bruge til opbevaring af det, som du nu har brug for plads til.

Fakta om Messina Fyr Olie:

 • Længde: 206 cm
 • Bredde 106 cm
 • Højde ved gavl: 66 cm
 • Højde ved fodende: 45 cm
 • Madrassen måler: 200 x 160 x 15 cm
 • Materiale: massivt, olieret fyrretræ
 • Antal skuffer: 4
 • Skufferne måler: 91 x 55 x 26 cm
 • Sengehylderne måler: 38,5 x 27,5 x 23 cm

Madrasser og topmadras, der passer til sengerammen, kan tilkøbes.

Dette er et godt eksempel på en sengeramme i massivt træ, som er af høj kvalitet, både hvad materiale og design angår. Desuden får du den gode ekstra plads i de fire store skuffer, der sidder under madrasserne, og en lille hylde med en skuffe under, der fungerer som sengebord.

Med en seng som denne kan du kombinere det smukke naturlige og rustikke look med det super praktiske, der ligger i at vælge en seng med opbevaring. To fluer med ét smæk – det er altid værd at gå efter.

Messina Kernebøg seng med opgavering – favoritvalg

Mesina kerneboeg seng med opbevaring

Tjek prisen her

Her er endnu et kvalitetsprodukt fra Messina. Denne smukke naturlige sengeramme er produceret i kernebøg, hvilket er en meget solid og blød træsort, der udstråler god kvalitet. Denne model af en sengeramme er også et godt eksempel på en smuk løsning på en seng med plads til opbevaring. De skuffer, der befinder sig under madrasserne på denne seng, er så godt integreret i sengens design, at de nærmest går i et med resten af møblet. Det er en meget elegant løsning at have en halvhøj seng med opbevaring i hulrummet under madrasserne. Det er den optimale udnyttelse af pladsen i sengen.

Der er virkelig god plads i de fire sengeskuffer, hvori du kan opbevare det, som du nu har brug for plads til i soveværelset. Og så er denne opbevaringsplads tilmed nærmest usynlig. Det er genialt tænkt. Plads til opbevaring kan man jo slet ikke få for meget af.

Den diskrete ekstra opbevaringsplads er en genial bonus til en luksusseng. Sengehylder med små skuffer i kan tilkøbes.

Fakta om Messina Kernebøg:

 • Længde: 206 cm
 • Bredde: 186 cm
 • Højde ved gavl: 66 cm
 • Højde ved fodende: 45 cm
 • Madrassen måler: 200 x 180 x 15 cm
 • Materiale: Massivt kernebøg
 • Antal skuffer 4
 • Skufferne måler: 91 x 55 x 26 cm
 • Sengehylderne med skuffe måler: 38,5 x 27,5 x 23 cm

Madrasser og topmadras, der passer til sengerammens mål, kan tilkøbes. Vælg selv de madrasser, som du foretrækker.

Med denne halvhøje seng med opbevaring i de store diskrete skuffer får du en flot og gedigen løsning på et sengemøbel, der både er smukt og praktisk. Du kan opbevare alle mulige ting i de store skuffer, samtidig med at resten af rummet bliver holdt i den minimalistiske stil, der får soveværelset til at fremstå roligt og stilrent.

En god kombination af flot og naturligt design og mulighed for god opbevaring. Det er det, du får med netop denne sengeramme.

Sokkelseng (sort)

Sokkelseng Sort - 160x200 cm

Tjek prisen her

Denne sortmalede klassiske sengeramme fremstår ret flot og nedtonet i sit look. Her får du en sengeramme på en relativ høj sokkel, der gør det samlede udtryk elegant og klassisk.

Du kan vælge tre forskellige typer lameller til sengerammen. Lamellerne har en tykkelse på 35 mm. Vælger du den form for lamelbund, der kan hæves og sænkes, så får du mulighed for at hæve lamel og madras, således at du let kan komme til det hulrum, der er under lamellerne.

I dette hulrum får du så et veludnyttet opbevaringsrum. Det er en ret genial form for seng med opbevaring, du får her. Helt diskret og usynligt har du mulighed for at opbevare lidt af hvert under dine madrasser.

Hvad du nu har brug for at få stuvet godt af vejen på denne måde, det afgør du selvfølgelig selv. Der er i hvert fald god plads i dette hulrum, der kan lukkes højt op fra fodenden.

Madrassen og lamelbunden holdes oppe med et smart kliksystem, når du skal bruge hulrummet. Det gør det ret nemt at bruge, frem for at du skulle stå og holde det hele oppe, mens du skal finde noget i rummet. En madras og en lamelbund er temmelig tungt at stå og bakse med, så det er virkelig praktisk, at denne mekanisme kan holde på det hele, mens du leder efter det, du skal bruge.

Fakta om Sokkelseng (sort):

 • Størrelse: 160 x 200 x 43 cm
 • Udvendig bredde: + 6 cm
 • Udvendig længde: + 6 cm
 • Velegnet til elevation
 • Materiale: 22 mm fineret spånplade med massive kantlister
 • Sengerammen fås også i andre farver
 • Væghængt sengeramme kan tilkøbes

I det geniale hulrum imellem lamelbunde og gulv får du en ekstra mulighed for opbevaring af ting, som du ikke nødvendigvis har lyst til at have liggende på hylder, i skabe eller andre steder. Det er ret praktisk.

Samtidig får du med denne sorte sengeramme en klassisk seng uden dikkedarer. Tilkøb en madras af god kvalitet, og du har en seng, som du kan have i mange år. En sort sengeramme i nedtonet klassisk stil går aldrig af mode.

Sokkelseng (bøg)

Sokkelseng m opbevaring - 180x200 cm.

Click Here

Tjek prisen her

Her er et andet godt eksempel på en sengeramme, hvor der er god plads til noget opbevaring nedenunder. Hvis du vælger den type lameller, der er justerbare, så kan disse hæves og sænkes, således at du får adgang til det store hulrum, der er imellem lamellerne og gulvet.

I dette hulrum, som ellers bare ville være “spildplads”, er der ret god plads til opbevaring af alt muligt. Madrassen og lamellerne holdes oppe med et kliksystem, mens der er åbent ned til hulrummet. Der åbnes og lukkes til hulrummet fra fodenden.

Det kan være, at du hernede kan opbevare sengetøj, ekstra puder, vinterfrakker, sko og støvler, tæpper eller lignende. Der er i hvert fald plads til en del. Når madrassen og lamellerne er klappet ned igen, står sengen jo bare og ligner en ganske almindelig seng. Du får derfor den ekstra opbevaringsplads som en form for bonus til den i øvrigt ganske dejlige seng.

Lameller, madrasser og eventuel sengegavl kan tilkøbes.

Fakta om Sokkelseng (bøg):

 • Størrelse: 180 x 200 x 43 cm
 • Udvendig bredde: + 6 cm
 • Udvendig længde: + 6 cm
 • Velegnet til elevation
 • Materiale: 22 mm fineret spånplade med massive kantlister
 • Sengerammen fås i andre farver
 • Væghængt sengegavl kan tilkøbes

Med denne sengeramme får du en seng, som fremstår helt klassisk. Du vælger selv, hvilken farve den skal have, og du tilkøber de lameller og madrasser, som du ønsker.

Om sengen skal have en væghængt gavl eller ej, vælger du også. Du får en klassisk seng med plads til opbevaring, hvis du vælger at tilkøbe de særlige liftbunde, der gør, at du kan løfte lameller og madrasser op og udnytte hulrummet derunder.

Accent boksseng med opbevaring (180 x 200) inkl. sengegavl med knapper

ACCENT BOKSSENG M OPBEVARING

Tjek prisen her

Ved første øjekast ligner denne seng en ganske almindelig kontinentalseng. Men den rummer faktisk en hemmelighed. For den kan klappes op og ned – ud til siderne – og herunder åbenbarer der sig to gode hulrum imellem madrasserne og sengebunden. I dette hulrum er der god plads til opbevaring af alt muligt.

Madrasserne bliver holdt oppe af et smart kliksystem, sådan at du ikke skal holde på de tunge madrasser, mens du bruger sengebunden.

Denne store seng med opbevaring er samtidig af en temmelig god kvalitet. De integrerede boksmadrasser og topmadrassen matcher de moderne krav, der kan stilles til kvaliteten af en kontinentalseng, og den medfølgende sengegavl med knapper er både praktisk og med til at fuldende sengens samlede flotte look.

Fakta om Accent boksseng med opbevaring:

 • Størrelse: 180 x 200 x 68 cm (inkl. 10 cm ben)
 • Medfølgende ben: 10 cm
 • Boksmadrasser (fast eller medium)
 • 252 pocketfjedre pr. m2
 • 9 cm trenset topmadras m. 50 mm polyskum
 • Høj sengegavl medfølger

Her får du en samlet pakke i form af en boksseng med god og tilgængelig plads under madrasserne. Det er let at komme til hulrummet mellem madrasserne og sengebunden, og det smarte åbne- og lukkesystem gør, at du kan betjene mekanismen med en hånd.

Det skal jo gerne være let at komme til de ting, som du har liggende i dette rum. Når du har denne ekstra opbevaringsmulighed, er du fri for at have overfyldte skabe eller hylder i soveværelset. Det er rigtig rart med så meget space som muligt i soveværelset.

En genial løsning på en seng med opbevaring, der designmæssigt fremstår som en almindelig kontinentalseng, men som indeholder stor plads til opbevaring under sig.

Kaagaard Sengeramme – Model 380 (Bøg) – 90 x 200 cm

Kaagaard Sengeramme m opbevaring - 90x210 cm

Tjek prisen her

Denne klassiske udgave af en seng med opbevaring er en god og bred enkeltseng. Det er en klassisk seng med en stor skuffe under, som er næsten lige så bred som sengen selv. Det giver god mulighed for at få stuvet sengetøj eller andet ned i skuffen og gemt godt af vejen.

Skuffen er hele 24 cm høj, hvilket betyder, at der faktisk kan være en del i sådan en skuffe. Brug den til de ting, som du gerne vil have af vejen. Eller til de ting, som du ikke bruger så tit. Det kan være vintertøj, -sko eller -støvler. Det kan være soveposer eller din snorkel. Hvad som helst.

Hvis du bor småt og bruger sengen som sofa i dagtimerne, så er det vigtigt, at du kan få sengetøjet væk, når du ikke bruger briksen som seng.

I teenageværelset kan der også være brug for, at sengen kan bruges som en sofa, når der ikke soves i den. Det er virkelig praktisk, at man ikke skal sidde i sit sengetøj, når man har gæster eller sidder og ser film.

Hvis sengen står i et gæsteværelse, er det også praktisk, at du kan lægge sengetøjet ned i skuffen, når du ikke har overnattende gæster.

Dette er et godt eksempel på en god enkeltseng med opbevaring, som kan anvendes i flere forskellige rum i hjemmet eller i sommerhuset.

Den fremstår som en moderne udgave af en skibsbriks – bare med den væsentlige forskel, at madrassen kan være af en markant bedre kvalitet.

Fakta om Kaagaard Sengeramme – Model 380 (Bøg) – 90 x 210 cm:

 • Størrelse: 90 x 210 cm
 • Højde: 16 cm (ekskl. ben)
 • Skuffens højde: 24 cm
 • Materiale: 22 mm fineret spånplade med massive kantlister
 • Materiale, ben: egetræ eller metal
 • Tilkøb madras og lamelbund
 • Sengerammen fås også i hvid eller sort

Har du brug for en god, bred enkeltseng – enten til dig selv eller til andre i husstanden – så kan du med fordel vælge denne klassiske model.

Du tilvælger selv den bund og den madras, der skal i sengerammen, og så har du en god klassisk seng af en passende kvalitet, som du selv har valgt.

Tilmed har denne sengeramme den ekstra finesse, at den kommer med en praktisk skuffe under selve sengen, hvor du kan opbevare det, som du har brug for at gemme lidt af vejen.

Kaagaard Sengeramme – Model 421 (flere farver) – 90 x 200 cm

Kaagaard Sengeramme m kasse til opbevaring - Model 421

Tjek prisen her

Denne hvide brede enkeltmandsseng med opbevaring er helt enkelt og klassisk og meget velegnet til det mindre soveværelse. Den fylder ikke alverden at have stående i rummet, til gengæld kommer den med en meget stor skuffe under, som du kan bruge til opbevaring.

Har du begrænset med plads, eller prioriterer du pladsen anderledes end at have en stor seng i et stort soveværelse, så kan du med fordel vælge denne enkle seng. I den kan du så lægge lige den madras og topmadras, som du foretrækker.

Det pladsmæssigt geniale ved denne udgave af en seng med opbevaring er dens store skuffe, som er placeret under sengen. Der er god plads i den til hvad du nu vælger at have i den.

Sengerammen her er også velegnet til for eksempel gæsteværelset, teenageværelset, sommerhuset eller andre steder, hvor der er brug for sovepladser om natten og siddepladser om dagen. Til alt sengetøjet er der så plads nede i den store skuffe. Det er ret smart.

Fakta om Kaagaard Sengeramme – Model 421 – 90 x 200 cm:

 • Størrelse: 90 x 200 cm
 • Materiale: 22 mm hvidmalet spånplade med massive kantlister
 • Fås også i farverne sort, olieret eg
 • Madras og lamelbund kan tilkøbes
 • Ben og gavl er integreret

Den enkle og klassiske enkeltseng kan stilles i selv ret små rum. Dens bredde på 90 cm sikrer dig en god komfort, som kan øges ved at vælge en god madras og topmadras.

Stil den i det rum, hvor der af og til er brug for en ekstra seng – eller vælg den til dig selv, når du gerne vil spare på pladsen. Plads til sengetøj og andet er ikke noget problem, for det kan du lynhurtigt lægge ned i den store skuffe, der er praktisk placeret under sengen.

Skuffen er nem at trække ud og skubbe tilbage på plads igen.

Den pladsbesparende opbevaring

I alle de ovennævnte eksempler på senge med opbevaring har vi set nogle gode og kreative måder at optimere pladsen på steder, hvor der ikke synes at være nogen plads.

Det er jo temmelig genialt at få skabt plads til at opbevare sådan noget som sengetøj eller andet, som du ikke bruger hver dag. Og så er det tilmed nærmest usynligt, når pladsen glider i et med sengens design.

Vi har set flere senge med plads til skuffer. Disse skuffer kan enten været placeret under selve sengen eller i mellemrummet imellem sengens madrasser og enten gulvet eller sengens bund.

Fælles for disse forskellige typer af skuffer er, at de glider nærmest umærkbart ind i sengens øvrige look, og at de er temmelig rummelige.

Det betyder, at de på ingen måde skæmmer sengens udseende – de højner det faktisk – og at de kan opbevare en hel del.

At have god plads til opbevaring, også i soveværelset, er vigtigt for de fleste. En seng med plads til skuffer er et columbusæg i den forbindelse.

Opbevaring i sengen på mange måder

Ekstra opbevaring i forbindelse med en seng kan ses på flere måder. Det kan være i form af en eller flere synlige skuffer, eller det kan være i form af en hulrum under madrassen.

Disse opbevaringsmuligheder kan ses både i dobbeltsenge og i enkeltsenge, og de kan være udformet på forskellige måder.

Hovedsagen er, at du får mulighed for at opbevare nogle ting på steder, hvor der ikke ser ud til at være plads til noget.

Det findes der mange eksempler på. Det er især genialt med senge med opbevaring, hvis du bor småt, er mange i familien, har brug for ekstra sengepladser eller i lignende situationer. Dyner, puder, sengetæpper og så videre det fylder godt i landskabet, hvis det er noget, der skal pakkes væk, når det ikke er i brug.

Pladsen kan selvfølgelig også bruges til at rumme andre ting. Det er særligt smart, hvis du ikke har plads i en kælder eller på et loft.

DIY seng med opbevaring

Du kan som sagt købe dig til en seng med opbevaring. Men du kan faktisk også selv bygge en seng med opbevaring. Så kan du få den nøjagtigt, som du vil have den.

Det er meget oppe i tiden med genbrug og kreativitet. I det aspekt er en DIY seng med opbevaring helt oplagt at give sig i kast med.

Sådan en selvbygget sengeramme kan jo udformes på mange måder. Du bør nok bare sikre dig, at den har nogle standardmål, der gør, at det er muligt at få nogle madrasser og nogle bunde, der passer i størrelsen til den.

Bygger du din seng selv, har du også mulighed for at skræddersy den til dit soveværelse og i forhold til dine kreative evner. Det kan være et både spændende og udfordrende projekt at kreere din egen seng med opbevaring.

Når sengen således bliver bygget helt unik til at passe til det enkelte rum, så får du et møbel, som er helt specielt.

Den hjemmelavede seng med opbevaring

Når du skaber din seng selv, er der ingen grænser for, hvordan den kan udformes. Bortset fra det med målet på bunden og madrassen, som helst skal være i et standardmål.

Der er dog også mulighed for at få specialfremstillet en madras i et særligt mål, hvis du ønsker det.

Med hensyn til opbevaring, så kan du selvfølgelig lade dig inspirere af de ovennævnte senge, der for eksempel har plads til opbevaring som skuffer eller hulrum under madrassen eller under sengen.

Du kan jo også nytænke det med opbevaring, så du udtænker nye måder at knække den nød på.

Det kunne for eksempel være sådan, at du bygger en form for skab, der står bag ved selve sengen. Hvis du har en høj gavl på sengen, bliver dette skab tilsvarende mere rummeligt. Skabet kunne så åbnes fra siderne, eller hvis din seng er placeret midt i rummet eller bare trukket ud fra væggen, kunne det åbnes fra bagsiden af sengen. Sådan et skab ville kunne rumme en del. Det afhænger selvfølgelig af, hvor stort du bygger det.

Samme mulighed for at skabe mere opbevaringsplads har du også i sengens fodende. Her ville du også kunne bygge en form for skab, hvis top samtidig ville kunne fungere som et lille bord eller en afsætningshylde.

Skal du lave virkelig meget plads i forbindelse med din seng, så kan du hæve den endnu mere fra gulvet. Byg gerne en trappe eller en stige, der kan føre dig op i sengen.

Under denne forhøjning eller podie vil der være masser af plads til skabe og hylder. Her vil du få gode muligheder for at udnytte alle disse ekstra kubikmeter til en pænt stor opbevaringsplads. Det kunne være et klædeskab.

Hvor højt dette podie ender med at blive, kommer an på, hvor meget opbevaring du har brug for – og hvor højt du har til loftet. Det skulle jo stadig gerne være plads nok i højden til, at det er behageligt.

Du kan med andre ord skabe din helt egen unikke seng med opbevaring, hvis du tænker ud af boksen og tænker i plads, plads og atter plads.

Video: se hvordan en seng med opbevaring er lavet af IKEA skabe

Senge med opbevaring i børneværelset

The masterbedroom er selvfølgelig ikke det eneste soverum, som kan have brug for en seng med opbevaring i. Tænk også kreativt, når det gælder børneværelserne og teenage-værelserne.

Især hvis pladsen på disse værelser er begrænset, kan det være nødvendigt at tænke kreativt. Der findes mange gode senge på markedet, der kan skabe noget mere plads, fordi der i selve sengene er mulighed for noget opbevaring.

Især hvis børnene skal dele værelse, kan det være svært at udnytte pladsen maksimalt. Her kan en seng med opbevaring være en del af løsningen. Hvis sengetøjet kan stuves af vejen, når sengen ikke bruges, kan det give mulighed for, at sengen bliver brugt som sofa i dagtimerne.

Det er selvfølgelig også muligt, at den ekstra opbevaring kan bruges til andet end sengetøj. I princippet kan pladsen bruges til hvad som helst. Fyld pladsen op med legetøj eller fodtøj, bare pladsen bliver brugt så smart som muligt.

Også på børneværelset kan det være en løsning at løfte sengen så højt op, at der kan blive plads til noget opbevaring under sengen. På den måde får du frigivet noget gulvplads, som er art at have, når barnet skal bruge gulvet il at lege på.

I det hele taget handler det meget om at udnytte den plads, der er til rådighed, så smart som muligt. Om du så bruger en af de senge, der er på markedet, eller du bygger en selv, så bliver der frigivet noget ekstra plads, som du kan bruge til det, som du har brug for mere plads til.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/gaveek...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51