Industrielt er epoxy det oplagte materiale til gulve, da det giver en meget hård overflade, der langt hen ad vejen tåler de belastninger fra tungt maskineri, den udsættes for. Er dét behov for slidstyrke ikke til stede, er det bedst at gå udenom epoxygulve – for de er ikke just en drøm at stå på i længere tid. Har epoxy så en berettigelse hjemme? Svaret er alligevel ja, da epoxygulve egner sig til garager.

 

Gulvene finder du i flere farver

Selvom du vælger et epoxygulv over fx et polyuretangulv for gulvets funktionelle egenskaber, altså dets slidstyrke, har gulvene – når de er lagt rigtigt – også et flot udseende. Og hvad udseende gælder, kan du få dem i flere farver. Så du behøver ikke få et gråt epoxygulv lagt i garagen – farvemæssigt har du muligheder. Epoxygulve lægges nemt. I visse tilfælde kan de spredes oven på det gamle gulv.

 

Epoxy kan lægges oven på visse eksisterende gulve

Er det eksisterende gulv fx klinker eller fliser, behøver du ikke få det fjernet, før epoxy kan spredes på det. Står du med et gulv, epoxy vil kunne lægges på, slipper du altså for den dyre og tidskrævende affære at rive et gammelt gulv op. Læs mere om epoxygulve her, hvis du ønsker at blive klogere på såvel epoxygulves styrker som deres begrænsninger, bl.a. at epoxygulve ikke er glade for uv-stråling.

 

Se epoxygulve i et showroom

Nu kan du læse en masse om epoxygulve og deres egenskaber, men har du aldrig set ét (eller tænkt over, at du har set ét) før, kan det måske være, at du bare foretrækker fliser eller klinker. Men hos gulvfirmaer kan du finde showrooms, hvor du får mulighed for at se, hvordan et epoxygulv konkret kan se ud. Så bliver det lidt lettere at samle mod til at skifte det gamle garagegulv ud med et spritnyt.