skydelåger

Skydelåger er den pladsbesparende og stilrene løsning til skabet i soveværelset. Med de mange forskellige slags designs i forhold til udgave og materiale, er der garanti for at finde en model, der kan matche enhver indretningsstil.

De praktiske og moderne gulv-til-loft låger kan dække forskellige behov for boligindretning samt garderobeopbevaring.

Hver enkelt låge består af 4 frontplader, der overlapper hinanden til en samlet låge.

Herunder kan du læse mere om lågernes anvendelse til f.eks. garderobeskab eller klædeskab, specialdesignede låger efter mål, de forskellige materialer samt få relevant inspiration til at finde billige låger mm. og hjælp til at finde den bedste pris på skydelåger.

De mange fordele ved skydelåger

Den overordnede funktion for lågernes smarte design er at spare plads i boligen og tilbyde en funktionel løsning til opbevaring af tøj og tilbehør.

Det er muligt at have et garderobeskab med skydelåger stående tæt på øvrige genstande, uden at der kræves plads til at åbne skabets låger ud i rummet.

Der findes både færdigkonstruerede løsninger, som størrelsesmæssigt kan justeres i højden. Men det er også muligt at få specialdesignet låger efter lige netop de mål, som ens skab har.

Om der ønskes et minimalistisk og tidløs design med f.eks. aluminium som materiale, eller om frontpladerne ønskes at være med spejle, er op til personlige præferencer.

 • Fleksibel løsning afhængig af loftmål
 • Pladsoptimering
 • Stilrene designs
 • Forskellige materialer og kombinationsmuligheder
 • Funktion med spejl

Video:inspiration til skydelåger og designs

Kvalitetsbevidst valg af delelementer

Både selve skydedørene samt deres tilhørende udstyr kommer i høj kvalitet, der sikrer stor brugsværdi og lang levetid. Det er afgørende for lågernes optimale funktion, at der er tænkt over hver en detalje.

Lågernes fås med lister af aluminium, der er påsat frontpladerne. Disse fungerer som håndtag og giver et sikkert greb. Lågernes åbne- og lukkefunktion er skabt med det særligt Soft Close system, som skaber en lydsvag effekt.

Selve lågerne kører på bundhjul af nylon, som skaber et let og ukompliceret rul. Mens tophjulene er af gummi, der er vulkaniseret på et kugleleje.

Afhængig af størrelse samt mål vil lågernes frontplader overlappe hinanden i større eller mindre omfang. Des mere de overlapper hinanden – des lavere bliver lågerne.

De forskellige dele omkring lågerne består af følgende elementer:

 • Frontpartier
 • Kuglelejer/hjul
 • Aluminiumlister som håndtag
 • Skinner
 • Soft Close system
 • Specialfremstillede håndlistebeslag

Skinner til skydelåger

Kerne teknikken er baseret på lågernes bevægelser på skinner, som er påsat skabet både øverst og nederst. Lågerne bevæger sig ved hjælp af små kuglelejer påført nylonkant, som er de hjul, lågerne kører på skinnerne med.

metalskinner til skydelåger

Der følger skinner med til enhver bestilling.

Skinner til skydelåger fungerer i kombination med Soft Close funktionens positionsstop, som sikrer en friktionsfri og lydløs bevægelse, når lågerne skubbes til side.

Det unikke skinnesystem er udviklet med henblik på at regulere for eventuelle ubalancer og skævheder i det rum, skabet befinder sig i.

Selve loftskinnen (som er den bærende part i forhold til lågernes bevægelser) er designet med ekstra 2 centimeter i højden, hvilket giver mulighed for ekstra tolerance.

Den kraftige skinne sikrer optimal funktion af lågernes bevægelser, selv hvis der skulle være kommet lidt snavs eller lignende ujævnheder på skinnen.

Skabe med skydelåger i justerbare udgaver

Når der ønskes at få mest muligt ud af pladsen i en bolig, har designet af boligens større møbler stor indflydelse. Om et skab befinder sig på kontoret, på børneværelse, i soveværelset eller i en indgang, kan de særlige låger være medvirkende til udnytte pladsen mest muligt.

Decoslide modern skydelåger højdejusterbare

Den fleksible funktion gør det muligt at have et skab med skydelåger i mange forskellige slags rum og til forskellige formål.

De mange forskellige muligheder og udgaver gør det muligt at sammensætte unikke design på lågernes frontplader og mellemstykker.

Et skab med disse låger kan f.eks. udnytte pladsen i et rum med skråvæg eller dække for vaskesøjler samt elinstallationer.

Skabe kan antage forskellige størrelser, og derfor er det særlig praktisk med højdejusterbare låger, som kan reguleres fra 210 – 250 cm.

 • Mange brugsmuligheder i forskellige rum i boligen
 • Højdejusterbare løsninger der kan tilpasses de fleste rum
 • Stor passesikkerhed

Video: guide til højdejusterbare låger

Klædeskab med skydelåger i mange designs

Til det konkrete formål om at opbevare tøj og beklædningsgenstande er skydelågen en funktionel løsning. Det giver nem og enkel adgang til det de genstande, som vi mennesker anvender mest i vores hverdag – tøj og tilbehør.

Det skal være muligt at matche lågerne til det rum og den stilart, som klædeskabet befinder sig i, og derfor er der forskellige designs i forhold til farver at vælge imellem.

Derudover kan der sammensættes egne designs ved at mixe forskellige front- og mellemstykker på lågerne.

Særligt mix af de rustikke og stilrene aluminiumsstykker giver et flot spil sammen med mellemstykker af træ.

At vælge spejl som frontparti giver ekstra lys i rummet, og kan være en særlig fordelagtig løsning i små og mindre rum. I forhold til klædeskab med skydelåger kan spejlfunktionen give et visuelt indtryk af mere og større plads.

 • Bredt farvevalg af ensartede låger
 • Mulighed for selv at mixe forskellige front- og mellemstykker
 • Spejl på enten 2 eller 4 af lågerne

Garderobeskab med skydelåger

Som løsning til garderobeskabet i f.eks. mastersoveværelset er lågernes typiske funktion og anvendelsesform. Der er mulighed for at vælge den højdejusterbare løsning eller få specialdesignet lågerne efter mål.

Den praktisk funktion af de store gulv-til-loft-låger har ydermere den værdi, at der slippes for rengøring ovenpå skabet.

I denne forbindelse kan det være særlig funktionelt og praktisk at vælge spejle på frontpladerne. De relativt store plader på lågerne kan bringe ekstra lys ind i rummet og derudover give mulighed for særlig meget spejlplads.

I forhold til garderobeskab med skydelåger er der mulighed for at sammensætte og designe den model, som passer til ens behov for opbevaring af sko, tøj, bøjleophæng mv.

De unikke muligheder for garderobeindretning skal tilvælges efter personlige præferencer.

 • Særlig funktionel løsning til indbyggede skabe
 • Spare betydningsfuld plads i soveværelse
 • Mange indretningsmuligheder for opbevaringsløsninger

Skydelåger efter mål

Den helt store fordel ved at vælge låger på mål er naturligvis det personlige møbeldesign, man kan få i sin bolig. Med høj kvalitet på lågernes delelementer er der garanti for mange års glæde af sit personlige interiør.
Den unikke mulighed for at få skydelåger efter mål kan være en oplagt løsning i de tilfælde, hvor gulv-til-lofts højden overgår 250 cm. Der er mulighed for at få special designet skydedør med en højde på op til 350 cm.

I bredden kan der vælges mål på op til 252 cm.

Alle specialdesignede låger kommer med samme beslag og delelementer som til lågerne med højdejustering.

Hvis der er særlige ønsker med hensyn til et bestemt materiale på lågernes frontpartier, er der mulighed for at få undersøgt muligheden for at få dette som en del af opstillingen.

Video: guide til skydelåger efter mål

Valg af forskellige materialer

Afhængig af stil og smag er der mulighed for at vælge imellem en række forskellige materiale til ens låger.

 • Melamin (platin hvid, antracit grå, sort)
 • Eksklusiv melamin (hvid højglans, lys eg, sort højglans)
 • Spejl (bronze spejl, almindelig sølvspejl
 • Glas (diamant hvid, alugrå, dyb sort)

Valg af materiale handler blandt andet om, hvor slidstærkt det er samt vedligeholdelsen af det. Melamin er et plademateriale som skabes på en kerneplade, der typisk er en spånplade eller en MDF-plade. Melamin bliver ofte brugt i møbelindustrien og er et solidt materiale. Derudover er det nemt at vedligeholde. Det fås i forskellige udgaver og farver og giver et klassisk og stilrent look.

tegning af garderobeskab

Såvel glas som spejl er et mere eksklusivt valg af materiale, der giver et elegant og karakterfuldt look.

Glas vil være mere skrøbeligt end melamin, og valg af materiale handler derfor om personlige præferencer, indretningsmæssig stil samt ønsker for holdbarhed.

Billige skydelåger

Der er flere faktorer, som spiller ind på muligheden for at anskaffe billige skydelåger. Disse handler blandt andet om materialevalg, bredde på låger, omfanget af detaljer samt fremstillingsform.

Melamin er som materiale et relativt billigt valg modsat f.eks. glas og kan tilmed fås i forskellige nuancer.

De specialdesignede låger kræver en mere omfattende fremstilling og vil derfor være mere omkostningstung end valget af et færdigfremstillet produkt med mulighed for højdejustering.

Derudover vil bredden på lågerne være med til at regulere prisen. Des bredere låger der ønskes, des højere bliver prisen.

Der er mulighed for selv at påvirke prisen ved at være opmærksom på de faktorer, som spiller ind på lågernes samlede pris.

Du kan også gå den mere tålmodige vej og vente på de allerskarpeste tilbud. For eksempel kan du spare tusinde ved at vente på de helt store salgsdage som Black Friday, januarudsalg, cybermonday og lignende, hvor butikkerne virkelig skruer ned for priserne – også dem der sælger skydelåger!

Det personlige valg

I kraft af den lange holdbarhed, det kvalitetsbevidste design samt det tidløse look handler valg af låger primært om at vælge den løsning, som matcher ens stil og smag.

Den klare fordel ved det tidløse look, som mange af materialerne tilbyder, er, at det i sig selv forlænger brugen af lågerne. Uanset om der ændres stil i bolig, vil designet omkring skabe med skydelåger fortsat stå stærkt og elegant.

Et skab skal have en både praktisk og funktionel værdi, og der er masser af muligheder for at få inspiration til at optimere opbevaringsplads eller finde på kreative løsninger.

Der kan findes inspiration til indretningen af ens skab ved at se på specifikke tegninger over de mange opbevaringsmuligheder, som kan skabes ved hjælp af elegante låger.

Uanset om behovet handler om pladsoptimering, mere lys eller noget helt tredje, kan de praktiske låger være med til at forbedre ens boligindretning.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/gaveek...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51