Har du fået en ny varmepumpe, er du godt på vej til at kunne lave din egen varme, så du har knapt så meget brug for varme fra fossile brændsler. Men når den indsamlede varme går tabt, fordi du har en dårligt isoleret varmtvandsbeholder, er du lige vidt. Og at den ikke er god til at holde på varmen, er ikke det eneste, der kan gøre din varmtvandsbeholder knapt dårlig – en forkert størrelse kan også.

Få en varmtvandsbeholder til varmepumpe

Hvis en varmtvandsbeholder er alt for stor til din husstands beskedne behov for varmt vand, er der en masse varme i beholderen, der aldrig bliver sat i omløb i hjemmet. Det er altså penge lige ud ad vinduet. Så skal du have en varmtvandsbeholder til varmepumpe, gør du klogt i først at finde ud af, hvor stor kapacitet sådan en beholder skal have. Hvad kan du ellers lede efter i sådan en beholder?

Spar penge om sommeren

Find en varmtvandsbeholder, der giver god driftsøkonomi om sommeren ved, at et elvarmelegeme alene sørger for opvarmning af brugsvand. Med sådan en løsning kan du slå centralvarme fra, uden at du står uden varmt vand. Resultatet er, at du sparer nogle penge – hvilket jo også er blandt dine grunde til at have fået en varmepumpe. Får du varmepumpe, så få også en god varmtvandsbeholder.

Undgå spild af energi

Over tid kan du spare mange penge på at sikre, at energi ikke går tabt, før det har været brugt i dit hjem. Med en ny varmtvandsbeholder af en vis kvalitet får du det meste ud af den strøm eller anden form for energi, du smider i opvarmning af vand. Selv når du med en varmepumpe skaber din egen varme, bruger du jo stadigvæk strøm på at få pumpen til at køre. Så sørg for, den energi ikke spildes.