De bedste sengegavle

Sådan vælger du den helt rigtige

Soveværelset er for mange mennesker boligens vigtigste rum. Vi bruger trods alt også omkring en tredjedel af vores liv herinde, og netop derfor er den rette indretning essentiel. Sengen er centrum for soveværelset, og netop dette møbel danner ramme for både æstetik og komfort.

For at få en seng som er ekstra behagelig, flot og praktisk, så bør du i høj grad vælge den rette sengegavl. En ilva sengegavl rammer sengen smukt ind og skaber et lækkert look i dit soveværelse. Samtidig er en ilva sengegavl yderst behagelig at sidde op ad, så hvis du godt kan lide at sidde i sengen og læse, så er en god og blød ilva sengegavl et must for dig.

Udvalget af ilva sengegavle er stort, og det kan hurtigt blive uoverskueligt at finde den rigtige. Derfor vil vi med denne artikel hjælpe dig ved at fremhæve nogle af de mest populære ilva sengegavle på markedet i disse år, samt guide dig til hvad du skal overveje, inden du køber din ilva sengegavl.

Nocturne Silver D5 Sengegavl – moderne, minimalistisk design

Nocturne sliver d5

Denne ilva sengegavl er udført i lækkert stof i farven antracit, som vil passe ind i langt de fleste skandinaviske hjem. Samtidig er den simpel i sin udformning, og er mere diskret end mange andre ilva sengegavle, som hurtigt kan virke overvældende særligt i små soveværelser.

Nocturne Silver D5 sengegavl er 180 cm bred og passer derfor til en dobbeltseng. Den er designet således, at den både kan stå op ad væggen eller hænges op bag sengen alt efter, hvad du foretrækker. Den er desuden kun 5 cm bred og vejer blot 15 kg, hvilket igen er mindre end mange andre alternativer.

Denne ilva sengegavl er perfekt for dig, som ønsker minimalisme og komfort, og som godt kan lide en diskret løsning.

Derfor bør du vælge denne ilva sengegavl:

 

 • Moderne og simpel udformning
 • Flot skandinavisk antracit
 • Stofbetrukket
 • Passer til 180 cm dobbeltseng
 • Kan fungere stående eller ophængt

Nocturne Gold Warm A Sengegavl – ideel til hjemmets primære soverum

nocturne gold warm

Her er endnu et æstetisk pletskud fra Nocturne. Med denne smukke ilva sengegavl får du meget mere komfort og også et mere personligt udformet design med knapper og fine syninger. Sengegavlen vil passe perfekt til husets primære soveværelse, og vil tilbyde masser af velbehag, samt emme af hjem og velvære.

Dette er en polstret ilva sengegavl, som er betrukket med smukt stof i farven ”Gold lysegrå”, der afgiver et varmt og behageligt skær. Den er 195 cm bred og passer derfor fint til en stor dobbeltseng. Den er desuden 13,5 cm bred og tilbyder således god støtte mellem din hovedpude og væggen.

Denne ilva sengegavl kan fungere enten stående mellem sengen og væggen eller via ophæng på væggen. Hvad du foretrækker, er en smagssag. Dog kan det være værd at bemærke, at denne sengegavl er lidt tungere end nogle andre varianter, og med sine 47 kg bør du have godt kendskab til væggens materiale, før du vælger den ophængte løsning.

Derfor bør du vælge denne sengegavl:

 

 • Lækker, stor sengegavl
 • Perfekt til ”master bedroom”
 • Bred og i blødt stof for masser af komfort
 • Kan stå eller hænges op
 • Moderne design med knapper og flotte syninger

Tuki Sengegavl – simpel, elegant og i lækkert massivt træ

massiv hvidolieret eg sengegavl

Hvis du ønsker dig en ilva sengegavl i træ, så bør du kraftigt overveje denne simple model fra Tuki. Her er tale om en lav sengegavl, som er udformet i massivt hvidolieret eg, som altså er relativt lyst træ, der passer godt ind i både små og store soveværelser.

På grund af sin lave højde – 58 cm – egner denne model sig bedst til ophæng på væggen, men den vejer til gengæld også kun 14 kg. Sengegavlen har desuden et elegant design, der får den til at se let og moderne ud, og den vil derfor også passe til de fleste aldersgrupper, og er et godt alternativ til de mere massive og tungt udseende, gammeldags modeller på markedet. Sidst men ikke mindst har denne ilva sengegavl også en virkelig favorabel pris, som også adskiller den fra mange af de mere traditionelle modeller.

Sengegavlen måler 180 cm i bredden og passer derfor til en almindelig til stor dobbeltseng. Dette er en virkelig god sengegavl til dig, som ønsker et naturligt og spændende udtryk i dit soveværelse, og måske ønsker at matche din sengegavl med en sengeramme, natborde eller andre soveværelsesmøbler i massivt træ.

Derfor bør du vælge denne ilva sengegavl:

 

 • Elegant udformet model i massivt træ
 • Hvidolieret massiv eg
 • Let og moderne design
 • Passer perfekt til vægophæng
 • Skarp pris

Nocturne Gold Modi Sengegavl – smukt nordisk udtryk

nocturne gold modi

Nocturne Gold Modi er en sengegavl, som er lidt mere elegant end andre flotte modeller. Der er tale om en lav ilva sengegavl (55 cm), som er vægophængt og desuden betrukket med det smagfulde stof ”Gold Antracit”, som er en lækker, varm mørkegrå nuance.

Dens fine udformning med det moderne ophæng gør, at denne sengegavl ser utroligt let ud, som den hænger på væggen. Den emmer af elegance og har et perfekt nordisk udtryk, som vil passe godt ind i lyse og moderne soverum. Desuden vil netop denne model passe godt sammen med pastelfarver og naturmaterialer (for eksempel planter, metaller, glas og sten), og lægger således op til mange alsidige indretningsmuligheder.

Sengegavlen er 7 cm bred og er på den måde diskret i sit udtryk. Den måler 180 cm, og passer derfor til en normal til stor dobbeltseng. Fordi den er ophængt, er det en oplagt sengegavl til boxmadras seng eller til en seng i en klassisk sengeramme. Mulighederne er mange. Den fås desuden i forskellige farver, og du kan derfor også vælge blå, lysegrå eller sort, hvis en af disse farver passer bedre ind i netop din indretningsstil.

Derfor bør du vælge denne ilva sengegavl:

 

 • Nordisk udtryk til det moderne soveværelse
 • Ophængt model med let og elegant udtryk
 • Passer til boxmadras seng
 • Fås i flere forskellige farver

True Sengegavl – unikt design til naturelskeren

true sengegavl

Med denne ilva sengegavl i træ får du en model, som er mere rå, anderledes og personlig end de fleste andre på markedet i disse år. Der er i sandhed tale om en virkelig smagfuld og moderne tilføjelse til soveværelset med netop denne model.

Denne ilva sengegavl er udformet fra en enkelt massiv planke i egetræ, og fås både med olieret og hvidolieret overflade, så du kan vælge den model, der passer bedst til din øvrige indretning. Sengegavlen måler blot 40 cm i højden, og passer således kun til vægophæng. Den er dejligt let og frisk at se på, og måler blot 2,5 cm i tykkelsen.

Dette er det perfekte valg til dig, som nyder naturmaterialer i dit soveværelse og godt kan lide at indrette med en personlig, anderledes og unik stil, som både er varm og minimalistisk på én og samme tid. Ved køb af denne model skal du være opmærksom på, at træet kan ændre farve over tid. Dette skyldes, at træ er et levende naturmateriale, og både lufttemperatur, fugtighed og mængde af sollys kan påvirke, hvordan træet kommer til at se ud over årene.

Derfor bør du vælge denne ilva sengegavl:

 • Rå, unik og moderne stil
 • Massivt træ for ekstra lang holdbarhed
 • Passer perfekt med øvrig indretning med naturmaterialer
 • Vægophængt for let og elegant indretning
 • Vælg mellem olieret og hvidolieret overflade

Find ud af, hvad der er vigtigt for dig

Når du skal finde din næste ilva sengegavl, er det vigtigt, at du spørger dig selv, hvad du egentlig er på udkig efter. Udvalget af ilva sengegavle er i dag så stort, at det er let at blive forpustet. For at få bedre overblik, og for at ende med at købe netop den model, du bliver gladest for, kan du med fordel forsøge at besvare disse spørgsmål, inden du begynder at se på ilva sengegavle:

 • Hvor stor skal den være?
  • Først og fremmest skal du finde ud af, hvor stor den skal være – primært i forhold til længden, men også i forhold til højde og bredde. Længden skal passe til din seng, så hvis du har en enkeltseng, skal du som udgangspunkt kigge efter en sengegavl på 90 cm, og hvis du har en lille queensize, skal du finde en sengegavl på 140 cm og så videre. Husk altid at måle, hvis du er i tvivl. Højden på gavlen afgør, om den kan stå på gulvet eller skal hænges op. Bredden spiller ind i forhold til komfort, men også udseende. En meget tyk sengegavl kan virke voldsom i et lille soverum, men kan på den anden side være utroligt flot i et stort soveværelse.
 • Hvilket materiale skal den være udformet i?
  • De mest almindelige materialer er stof eller træ, men hvis du har andre ønsker, så gå specifikt på udkig efter disse. For eksempel kan du sagtens finde sengegavl i læder, og selv hvis du ønsker en model i stof, behøver det ikke være kedeligt. Det kunne for eksempel være en sengegavl i velour? En sengegavl ilva i stof og med blød indmad er rar at sidde op ad, så ønsker du at maksimere komforten i dit soveværelse er det sådan en model du bør gå efter. En ilva sengegavl i træ er både smuk og stilren, men ikke nødvendigvis super behagelig at læne sig op ad. Derfor bør du overveje, om det er komfort eller udseende, der kommer i første række, før du beslutter dig for at kaste din kærlighed på en bestemt ilva sengegavl.
 • Skal den primært være æstetisk eller funktionel?
  • Dette punkt hænger sammen med det ovenfor. Det kan være svært at svare på dette spørgsmål, og du kan sikkert også sagtens finde et kompromis. Men hvis du har nogle særlige krav til din sengegavl, er disse vigtige at adressere. For eksempel er der mange elegante løsninger for en sengegavl med opbevaring, hvor du kan bruge din sengegavl i stedet for natborde eller i stedet for en hylde over sengen. Mange af disse løsninger er ligeledes flotte og indbydende.
 • Hvad må den koste?
  • Sengegavle findes i et utroligt stort spektrum i forhold til pris. Er dit budget lille, behøver du dog ikke fortvivle – du kan stadig sagtens finde en ilva sengegavl til en god pris. Selv en prisvenlig model kan være både flot og praktisk. Har du ikke så meget at gøre godt med, kan du i øvrigt ofte finde en billig sengegavl på tilbud, hvor du kan spare mange penge i forhold til den vejledende salgspris. Måske kan du endda være heldig at finde en billig brugt ilva sengegavl på den blå avis eller lignende steder.

Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvilken ilva sengegavl der kunne passe perfekt til din seng, og at din jagt på den helt rette model er blevet nemmere nu.