Indretning af en lille bolig kan give nogle udfordringer. Der er ikke meget plads, og det kan være svært at få plads til alt det, man gerne vil have. Men der er heldigvis nogle ting, man kan gøre for at få mest muligt ud af den plads, man har. Læs med her og få inspiration til hvordan du indretter dit lille hjem.

Indretning af små rum

Når man indretter sig, er det vigtigt at tænke over, hvordan man kan udnytte pladsen bedst muligt. Dette er især vigtigt i små rum, da der her ikke er meget plads at gøre godt med. Derfor kan det være en god idé at tænke over, hvilke møbler man har brug for i sit hjem, og hvilke møbler der kan undværes. På denne måde kan man sikre sig, at der ikke bliver rodet for meget, og at der er plads til de ting, som man faktisk bruger. Dette gælder især for ting som reoler og skænke, da disse ofte fylder meget i et rum – selvom de måske kun indeholder nogle få ting. I stedet for kan man have garderobeskabe i mindre størrelser til at opbevare sine ting og gemme dem væk, så det ikke ser rodet ud.

Udnyt pladsen

I et lille hjem er det vigtigt, at man udnytter al pladsen. I stedet for et stort spisebord kan man overveje et rundt bord med udtræk, så man selv kan regulere bordet i forhold til, om man har gæster på besøg eller ej. Ligeledes kan det være en idé, at hænge hylder eller små skabe op i højden af ens bolig, da det ofte er noget plads, som ikke bliver udnyttet. Og som giver et let visuelt indtryk. Du kan også vælge en kiste til opbevaring, som samtidig med at opbevare genstande kan fungere som sofabord, skammel eller bænk.

Det kan også være en god idé, at udnytte pladsen i skabet og sørge for at man har en rigtig god skabs indretning.

Sæt dit eget præg på hjemmet

Når man bor i et lille hus eller lejlighed, så er det vigtigt, at man føler sig hjemme. Det behøver ikke at være svært eller dyrt, at sætte sit personlige præg på sin bolig. Det kan faktisk være meget simpelt, og det behøver ikke koste en formue. Det kan være mindre pynteting, som giver den helt rigtige stemning i din bolig – og samtidig fortæller noget om dig som person. På den måde bliver din bolig meget mere personlig, end hvis du blot havde købt noget standard indretningstilbehør. Så tag udgangspunkt i nogle af de ting, du elsker allermest, og lad dem inspirerer dig til at skabe netop den indretning, du drømmer om.

Indretning af en lille bolig kræver omtanke og planlægning. Der skal tages højde for, hvor meget plads der er, og hvordan man bedst udnytter den.