Bor du i et hus med trægulve? Er du i tvivl om, hvordan du skal pleje dem korrekt? Eller har du brug for lidt inspiration til, hvordan du kan pleje dine gulve? Så er du havnet det rette sted.

Der er både fordele og ulemper ved at have trægulve i hjemmet. Trægulve er hyggelige og charmerende og kan også være rarere at gå på end fx kolde fliser. Dog kræver de også tit en særlig behandling og pleje for at blive ved med at være fine. Læs meget mere her!

Overvej en gulvafslibning

Der findes diverse firmaer, som er specialiseret i gulve. Find fx en gulvafslibning Nivå , hvis du bor deromkring. Hvis der er kommet mindre mærker i dine trægulve, som du gerne vil fjerne, skal du overveje en gulvafslibning. Det skal du også, hvis du bare synes, at dine gulve trænger til en kærlig hånd.

Med en gulvafslibning får du trægulve, der bliver mere som nye. Når du har fået slebet dine gulve, er det rigtig vigtigt, at du får lavet en god efterbehandling. Det kan mange gulvfirmaer også tilbyde dig. Det kan være en efterbehandling med olie, lak eller lud og sæbe. Oftest skal der laves mere end én efterbehandling for det bedste resultat.

Vær omhyggelig med rengøringen

Noget af det vigtigste, hvis du gerne vil holde dine gulve ved lige, er rengøringen. Det er vigtigt, at dine trægulve bliver både støvsuget og vasket ofte. Det er selvfølgelig forskellige situationer, alt efter om dine gulve er lakerede eller ej. Hvis de ikke er lakerede, er det især vigtigt, at du vasker dem ofte. Det gør nemlig, at der kommer mindre snavs, som får lov at sætte sig fast i gulvene.

Der findes mange rengøringsprodukter, som er specielt egnet til gulvvask og vask af trægulve specifikt. Gå efter et af de produkter. Så er du sikker på, at sæben trænger rigtigt ned i træet og giver gulvene den bløde og rene tekstur, som du gerne vil have.

Tip: Gør dine trægulve endnu finere!

Udover rengøring og en gulvslibning i ny og næ er det begrænset, hvor meget mere du kan gøre for at pleje dine trægulve. Hvis du gerne vil give gulvene en fuldstændig makeover, kan du også overveje en gulvafhøvling, som er en endnu mere dybdegående proces end gulvafslibningen. Hvis der er dybe ridser og huller i trægulvene, kan du overveje en guldafhøvling. Hvis du har et gulv, som ikke kan tåle en afhøvling, må du tænke i andre baner.

Hvis du gerne vil få dit trægulv til at fremstå endnu mere hyggeligt, kan du pynte det med tæpper. Især kludetæpper giver ofte et rigtig hyggeligt udtryk sammen med trægulvene. Du kan købe tæpper mange steder. Det kan være i store boligbutikker eller på loppemarkeder eller i en genbrugsbutik. Det afhænger alt sammen af din smag og selvfølgelig dit budget. Med et fint tæppe på rene og afslebede gulve bliver dine trægulve ikke meget finere! Bestil en afslibning allerede i dag!