Søvn er ekstremt vigtigt, og det er faktisk noget af det allervigtigste i livet. Søvn påvirker nemlig både dit fysiske samt mentale helbred. Det siges, at søvn er det sundeste, du kan foretage dig uden reelt at lave noget. Hvis du ikke får den rette mængde søvn, kan det nemlig gå udover din koncentration, produktivitet samt humør og overskud. Ens hjerne fungerer bedst, når den har hvilet om natten, da den i løbet af natten restituerer samt gør sig klar til en ny dag med ny energi. Ens hjerne og krop bearbejder dagens indtryk samt genopbygger kroppen, når vi sover. For at få en god nattesøvn, kræver det også en god seng samt madras, hvor du ligger godt og tilpas uden komplikationer.

Elevationsseng eller kontinentalseng?

En elevationsseng er en seng med justerbare egenskaber, og du bestemmer helt selv hvor meget du ønsker at justere den. Sengen indeholder en motor, som gør det muligt at køre hovedenden samt fodenden af sengen opad, så du kommer til at ligge helt perfekt. En kontinentalseng består af tre madrasser – en boxmadras, en springmadras samt en topmadras, og disse tre madrasser har hver deres egen funktion. En af fordelene ved sådan en seng, er at den giver ekstrem god støtte. En elevationsseng har to af madrasserne, som altså også sørger for, at du ligger godt. Elevationssengen har til gengæld fordelen, at du kan justere på den, og den er derfor oplagt, hvis du sidder meget op i sengen og f.eks. ser tv eller læser bøger. De to senge har altså hver deres fordele, men lige meget hvilken en du vælger, bør du altid vælge en i kvalitet.

Hvorfor vælge en skummadras?

En af måderne at sikre sig en god og sund nattesøvn, er ved at anskaffe sig den helt rigtige madras. For mange mennesker er den helt rigtige madras en skummadras. Madrassen er typisk billigere end f.eks. boxmadras eller springmadras. Fordelene er dog, at den ikke samler støv på samme måder som andre typer madrasser, hvilket er godt, hvis du har allergi. Med en skummadras får du en anderledes støtte samtidig med at den er komfortabel. De fire hyppiste materialer i skummadrasser, som du skal være opmærksom på er: Purskum, koldskum, memoryskum og latex. Skummadrasser fås i mange kvaliteter til alle budgetter, så der er helt sikkert også en som passer til dig og dit budget.

Få råd til din drømmeseng!

Har du ikke råd til din drømmeseng på nuværende tidspunkt, kan du få hjælp andre steder fra. Hvis det ikke er muligt at låne penge gennem banken, din familie eller venner, kan du også ansøge om at låne pengene hos en online låneudbyder, f.eks. KreditNU. Der findes en håndfuld online låneudbydere, så lav din research og find frem til den der opfylder dine behov allermest. Lån penge og få råd til din drømmeseng, så du kan optimere dit liv med bedre søvn.

Du kan også opdatere din nuværende seng med en smuk ilva sengegavl.

Andre gode tips

Har du små blebørn i hjemmet, så kan det være godt givet ud, at have en puslekommode i soveværelset, så du ikke skal så langt, når den lille skal skiftes om natten. Hvis er du derimod er ældre og har du en funktionsnedsættelse, så kan du også overveje om en plejeseng ikke vil gøre din søvn væsentligt bedre.