Det er ikke alle forundt at få deres eget hus bygget op fra bunden, ligesom det heller ikke er alle forundt at blive husejere i det hele taget. Du skal spare op til en byggegrund og til efterfølgende at kunne opføre et råhus eller nøglefærdigt hus på den, hvis ikke du er til sinds at låne til det. Men hvis du sidder komfortabelt i det rent økonomisk, så er det absolut værd at overveje at bygge eget hus.

Husk juraen

Og hvorfor er det så det? Det er det, da du får næsten frie tøjler til at opføre dit drømmehus. Nu vil du altid skulle indhente en byggetilladelse fra kommunen, når du ønsker at bygge nyt hus, men hvis først der er styr på juraen (og det at konsultere lokalplanen for byggegrundens område giver et godt bud på, hvad der er muligt), så kan du i samarbejde med en arkitekt tegne og opføre en unik bolig.

Se arkitekturcases

Nu kan huse antage mange former. Hvor patriciervillaer unægtelig er prangende og manges bud på et drømmehjem, kan en bungalow også se smuk ud, hvis stilen er moderne. Nøjagtigt som kunstnere har stile, der kendetegner dem, finder du også en rød tråd i stilvalgene hos enkelte arkitekter. Hvis du vil vide, hvilken arkitekt er den rette til dit projekt, så bliv klog på deres stile ved at tjekke deres cases. Cases er kort fortalt tidligere projekter, de har arbejdet på og smækket billeder op af online.

Se fx billeder inde på https://soelvsten-arkitektur.dk/.

Arkitekten som sparringspartner

En arkitekt kan faktisk være en god sparringspartner at have med fra start til slut, og de kan netop hjælpe dig med at hitte ud af, hvad der er realistisk at få byggetilladelse til at opføre. Du kan også give dem fuldmagt til at søge om byggetilladelse på dine vegne, hvis du gerne er den tete foruden.