Juniorsenge

Her er de bedste i test

Hvornår skifter man til juniorseng? Hvilken alder skal barnet være nået? Eller afhænger det af hvilken størrelse? Alt dette kan afhænge af barnet og moderens vurdering af, hvornår det begynder at være nødvendigt. Uanset hvornår du mener, at det er ved at være tid, så kommer du til at skulle ud og kigge på en juniorseng. Barnet kan nemlig ikke ligge i en vugge for evigt.

Men hvordan vælger du så den helt rigtige juniorseng? Du kan jo ikke lægge dig ned i dem og prøve af, hvad du synes, virker mest behageligt. Derfor er der simpelthen ikke andet for end at gennemgå dine muligheder og vælge ud fra, hvad du føler er rigtigt.

Grå baby og juniorseng fra Sebra – til dig, der vil undgå problemet

kili juniorseng fra sebra

Hvis du fra start af har set at dette problem eller at denne overgang ville komme, og tænkte, at det ville du undgå fra start af, så er denne juniorseng lige noget for dig. Den er selvfølgelig primært relevant for dem, der ikke allerede har en babyseng, da fordelen ved denne netop er, at den kan bruges til begge dele.

Denne seng er en nostalgisk rekreation af lille Pers seng, så hvis du har været særligt stor fan af Far til Fire og hans børn, er denne det perfekte valg til dig. Den passer både ind på drenge og pigeværelset, da den har den neutrale grå farve, og så indfrier den i alle nutidige sikkerhedskrav, så du kan være fuldstændig rolig, når du lægger dit barn i seng for natten.

Sengen kan både bruges til baby og junior, da den vokser med dit barn; det er nemlig en udstrækningsseng. Det vil sige, at du kan tilpasse sengens størrelse til barnets, og at du ikke behøver at spekulere i en ny seng, før barnet skal op og have en i voksenstørrelse.

At justere sengen er nemt og hurtigt; du fjerner blot tremmerne og trækker i begge ender, hvorefter juniorsengen vil vise sig for øjnene af dig.

Har du ikke udstyr til sengen i forvejen, er der rig mulighed for at tilkøbe dette hos forhandleren. De tilbyder både at sælge særlige todelte koldskumsmadrasser og lagner, der passer specielt til denne type. Især madrassen er ideel til denne seng, da der medfølger et lille stykke madras, som tilføjes den større del, når sengen trækkes ud til juniorstørrelsen.

Endvidere kan bunden også hæves og sænkes, da dette er Sebras nyere og forbedrede udgave.

Fordele ved sengen:

 • Sengen er justerbar, så du får både babyseng og juniorseng i en.
 • Bunden kan hæves og sænkes alt efter behov og foretrukne udseende af sengen.
 • Sengen er produceret i birketræ og malet i giftfri maling.
 • Sengen indfrier alle nutidige sikkerhedskrav.
 • Sengen er i et neutralt, stilrent design, så den passer ind i ethvert rum og til både drenge og piger.
 • Der medfølger en speciel madras til sengen, så du heller ikke skal købe en ny af denne.

Mørk beige juniorseng fra Bloomingville Mini – nattesøvn blandt skyerne

Mørk beige juniorseng fra Bloomingville Mini

Denne juniorseng fra Bloomingville er til dig, der stadig ønsker en kønsneutral seng, der passer ind på ethvert værelse, men allerede har købt en babyseng.

Sengen er lavet i træ og har en flot, neutral mørk beige farve, hvilket er det, der gør, at sengen passer ind på ethvert værelse. Den er lavet i et simpelt design med en sengehest formet som en sky, der kan flyttes fra den ene eller anden side af sengen, og fungere både som pynt og som beskyttelse af barnet.

Sengen er af minimalistisk design med både fodenden og sengegavlen formet i en blød bue, der giver et roligt look, men også fjerner dine bekymringer for, at barnet falder og slår hovedet ind imod et skarpt hjørne.

Sengen har en størrelse på 200 cm lang x 70,5 cm høj x 90 cm bred.

Fordele ved sengen:

 • Sengen er lavet i en neutral mørk beige farve, der passer ind på ethvert værelse
 • Sengen har bløde kanter, så barnet ikke slår sig på et skarpt hjørne.
 • Til sengen medfølger en sengehest formet som en sky, så barnet er beskyttet mod at falde ud af sengen, samt sover med skyerne.
 • Sengen er kønsneutral, grundet dens neutrale farve og enkle form.

  Minnie Mouse Seng m/opbevaring (140 cm)

  Minnie Mouse Seng m/opbevaring (140cm)

  Er du lige flyttet ind i en lejlighed eller bolig, hvor du allerede nu kan se, at dit barn ender med at få et lille værelse, hvor det kan knibe med plads? Så er denne seng måske løsningen på alle dine problemer. Med denne enkeltmandsseng, får du nemlig ikke blot en sød juniorseng i Disney tema, du får også to skuffer, der ca. har samme størrelse som sengen, hvor alle barnets legesager kan gemmes væk i. På den måde slipper du for at have det hele fremme på en gang, eller at det ligger rundt omkring i huset, fordi der simpelthen ikke er plads nok på værelset.

  Modellen er som sagt i Disney tema og mere specifikt i Minnie Mouse tema, men der findes mange andre temaer også.

  Andre senge, hvor der er plads til skuffer til opbevaring af legesager og ekstra ting fås også med temaer som Frost, Cars, Paw Patrol og Disney prinsesser. Skufferne, der bruges til opbevaring, er lavet af stof og har en lynlås, så der er kontrol over de forskellige ting, og der kan lukkes af, så værelset ser mere opryddet ud.

  Sengen har en størrelse på 143 cm lang x 59 cm høj x 77 cm bred.

  Fordele ved sengen:

  • Der findes forskellige muligheder af sengetypen indenfor valg af temaer alt efter dit barns interesser.
  • Der er plads til opbevaring af ting og sager under sengen.
  • De medfølgende skuffer er af stof og har en lynlås, så tingene pakkes helt væk.
  • Sengen er fremstillet i høj kvalitets MDF.
  • Sengen har en medfølgende lamelbund.

   Enhjørning Juniorseng uden madras – magi og farver

   Enhjørning Juniorseng uden madras

   Er pladsen til gengæld ikke problem, er der heller ingen grund til at gå efter en seng, der tilbyder ekstra opbevaringsplads. Hvis opbevaring ikke er et problem, findes alle de førnævnte senge også uden opbevaringsplads, blot med et svagt ændret udseende.

   En anden udgave, hvor der netop medfølger en skuffe er desuden denne juniorseng med enhjørninger, der gør overgangen til at sove i egen seng magisk. Sengen kommer med en medfølgende regnbuehætte og fe lys, og er altså enhver lille piges drøm at sove i hver aften – pludselig vil det ikke være et problem at få hende lagt i seng.

   Sengen er ikke hævet langt fra jorden, og den har beskyttende sidepaneler, der forhindrer, at barnet tumler på gulvet om natten.

   Sengen er desuden pyntet i regnbuer, mønstre og selvfølgelig enhjørninger, der vil passe perfekt ind på det lille pigeværelse, og måske endda inspirere til, at pigen får endnu flere farver ind på værelset. Sovehætten er unik, men gør også, at barnet føler sig tryg i sengen.

   Endvidere er sengens kanter udskåret i buer, så barnet ikke falder og slår hovedet på et skarpt hjørne.

   Sengen har en størrelse på 128 cm lang x 142 cm høj inklusive sovehætten x 70 cm bred og passer til en madras af størrelsen 140 cm x 70 cm (denne medfølger ikke)

   Fordele ved sengen:

   • Sengen har enhjørning-tema, der gør overgangen til at sove i egen seng magisk.
   • Sengen har bløde kanter, så barnet ikke slår hovedet på et skarpt hjørne.
   • Sengen befinder sig ikke højt fra gulvet.
   • Sengens har sovehætte og høje kanter, der får barnet til at føle sig tryg.
   • Der er plads til opbevaring under sengen.

   Hoppekids PREMIUM Højseng 90x200cm med bordplade og skrå stige – Hvid – til barnet uden højdeskræk

   Hoppekids PREMIUM Højseng 90x200cm med bordplade og skrå stige - Hvid

   En anden mulighed indenfor juniorsenge er en af de mange muligheder indenfor højsenge. En af disse er denne PREMIUM højseng, der blot består af en simpel sengeramme af træ, der er hævet op i en højde, så du kan bevæge dig rundt nedenunder. Denne udgave af sengen kommer med en stige, og så er der plads nedenunder til enten at placere et skrivebord, lege eller lave en lille hyggelig siddeplads, hvor barnet kan slappe af og læse.

   En Lignende højseng er halvhøjsengen m. rutsjebane, der gør værelset til en legeplads og får barnet ud af sengen på ingen tid.

   En anden ting, der gør højsengen ekstra funktionel, er at der kan skubbes en normal seng ind under højsengen. Dette vil stadig skabe et lille hjørne, der enten kan bruges til skrivebord eller som hyggekrog, men der vil samtidig kunne være 2 børn på samme værelse.

   Noget lignende dette ville selvfølgelig være at købe en køjeseng; fordelen ved denne er, at begge senge befinder sig op ad samme væg, så der er mere gulvplads til leg og andre møbler, hvorimod ulempen er, at barnet mister muligheden for at være under højsengen uden at befinde sig i den nederste køje.

   Fordele ved højsengen:

   • Der er ekstra gulvplads til leg eller plads til et skrivebord under sengen.
   • Sengen er især ideel på værelser med lidt plads eller værelser, hvor der skal bo to børn sammen.
   • Købes rutsjebanen med, tilfører den hverdagen lidt ekstra sjov og leg.
   • Sengen giver forskellige muligheder indenfor at tilpasse arealet under højsengen, så pladsen optimeres mest muligt.

    Hvilken juniorseng skal du vælge?

    Hvilken juniorseng, der passer bedst til dig og dit barn, skal du helt selv afgøre. Det afhænger af dine personlige præferencer, barnets eventuelle yndlingsfarver og temaer, og værelset, som sengen skal placeres i.

    Det er klart, at hvis barnet bor på et lille værelse, er der plads til færre ting. Her kan det være en god ide at tænke i, hvordan pladsen optimeres bedst muligt. Dette vil i mange situationer være ved at vælge enten en seng med plads til opbevaringsskuffer under eller en højseng, hvor du enten får ekstra plads under sengen til leg eller til et skrivebord.

    Er der til gengæld oceaner af plads på værelset, kan det måske i stedet være en fordel at tænke i pris. En juniorseng er ikke barnets sidste seng, så efter en årrække, vil du skulle ud og kigge efter en ny seng igen. Det kan derfor være en fordel at tænke i, hvor meget du er villig til at give for en seng, der skal udskiftes.

    Hvis penge er et problem, der plager dig meget, kan det måske være en god ide at overveje at sælge børnesengen, når nu dit barn ikke skal bruge den mere. En børneseng kan have nostalgisk værdi, men når du tænker på, at du i hvert fald kommer til at skulle betale for tre senge i løbet af barnets hjemmeboende tid, kan det være en måde, hvorpå du får lidt ekstra penge at gøre med.

    Hvis pris og plads ikke betyder noget, har du muligheden for at vælge præcis efter egne og barnets ønsker. Her kan det måske især være en ide at tænke i barnets yndlingsfarver og i, hvad der ville passe ind på barnets værelse.

    I bund og grund handler det simpelthen om at tænke i behov, pris og sidst udseende, når du køber en juniorseng.


    Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/gaveek...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51