Dette indhold er sponsoreret

Foråret er på vej, og det betyder, at du kan begynde at gøre dig overvejelser om at gøre dine udendørs arealer klar. Hvis du ejer en terrasse, trænger den måske til nyt liv efter en lang og hård vinter. Der er mange måder at gøre sin terrasse forårsklar på. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

Rensning af fliser 

Fliser og stenterrasser kan nemt se kedelige ud, hvis de er dækket ind i alger, mos og flisepest. Det er et klassisk problem for mange, men der findes flere løsninger på dette. Du kan naturligvis selv smøge ærmerne op og gå i gang, men det kræver overskud og energi. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og energi til den slags knoklearbejde. Derfor kan du søge hjælp fra et professionelt firma, der har styr på fliserens og imprægnering. De vil kunne gøre alt arbejdet for dig, så du dels er sikret ikke at skulle stresse over det, samtidig med, at du måske får et pænere resultatet. Ved også at få imprægneret dine fliser, sikrer du, at fliserne bliver mere modstandsdygtige over for tilbagevendende alger og flisepest. Det vil altså kunne forlænge flisernes levetid, da en imprægneringen beskytter flisen.

Nye havemøbler

Det kan være, du mangler nye havemøbler. Enten fordi at de er ødelagte, eller blot fordi, at du trænger til at forkæle dig selv med noget nyt. Hvis du allerede har nogle havemøbler i træ, kan du også friske træværket op ved at vaske overfladerne, oliebehandle dem, eller måske endda male dem. Maling kan nemlig give havemøblerne et friskt pust, samt et nyt look. Du kan måske prøve med en spraglet farve, som kan sætte et mere personligt præg på dine havemøbler. Desuden kan du overveje, om du skal skal investere i en havesofa, bænk eller hængesofa. Kun fantasien sætter grænser, og du kan overveje hvilke behov, du har. 

Skab en oase

Krukker og planter vil i høj grad skabe forårsstemning og give følelsen af en lille oase. Især blomster i forskellige farver giver glæde og god energi. Du skal naturligvis være opmærksom på, om det ikke er for tidligt at plante planter i forhold til nattefrost. Hvis du er glad for madlavning, kan du lave et bed, eller en krukke med krydderurter. Det er også moderne at plante planter i gamle baljer eller mælkejunger. Krydderurter kan friske en masse middagsretter op. I kan også overveje, om I skal købe en stenovn, hvor I kan hygge jer med at lave hjemmelavede pizzaer. Dette er en ting, der med garanti vil hitte hos både børn og voksne.