Mange af os værdsætter et flot dekoreret og indrettet hjem. Dog kan det være svært at vide, hvordan man helt konkret bærer sig ad, når hjemmet skal indrettes. Hvordan skaber man det hyggeligt nok – og hvordan gør man rummet personligt men samtidig flot? Du kan følge med her i artiklen, hvor vi vil give dig noget inspiration til næste gang, du skal indrette.

Planter gør en stor forskel

Hvis du står og tænker, at hjemmet mangler noget personlighed, kan det være en god idé at overveje, om du bør købe nogle flere planter til dit hjem. Planter gør nemlig en stor forskel – ikke blot for udseendet af dit hjem, men potentielt også for luftkvaliteten!

 

Der er nemlig planter som decideret er luftrensende. Planten, som vi i Danmark kalder “Svigermors skarpe tunge”, er kendt for at rense luften. Når du har en af disse planter i dit hjem, bliver hjemmet ikke kun flottere udseendesmæssigt – du skaber også et bedre indeklima.

Vær ikke bange for farver

Mange er bange for brugen af farver, specielt hvis de forsøger at gå efter et minimalistisk look til indretningen. Du behøver dog slet ikke at være bange for brugen af farver! Specielt hvis du bruger matte, dunkle eller lyse farver. Disse passer nemlig også perfekt ind i den minimalistiske stil.

 

Du vil hurtigt opleve, at hjemmet får mere karakter, hvis du gør brug af farver. Hjemmet bliver uden tvivl også mere hyggeligt, idet farverne gør dit hjem mindre klinisk af udseende.

Mørke eller lyse møbler?

Når det kommer til valg af enten lyse eller mørke møbler, handler det i bund og grund om en balance. Hvis du eksempelvis har gjort brug af mange dunkle farver i forbindelse med gulvtæpper og gardiner, kan det være en god idé at investere i lysere møbler.

De klassiske danske stole kan ofte fås i både lyst og mørkere træ, så dine valgmuligheder er mange, hvis du gerne vil investere i stole, som kan holde i mange år fremadrettet.

Husk gulvtæpperne og gardinerne

Gulvtæpper og gardiner har ligeledes stor indflydelse på rummet. I stedet for at vælge persienner eller rullegardiner, bør du overveje at investere i gardiner. Og vær ligeledes ikke bange for farver, når det handler om gardiner.

Når man indfører mere tekstur til et rum, får rummet uden tvivl et langt mere blødt look, og det kan derfor hurtigt føles mere behageligt at bruge tid der.