Der er efterhånden gået en del år, hvor det åbne samtalekøkken har været moderne og er blevet fremhævet i alt lige fra indretningsmagasiner til Tv-programmer. Det er der da også mange gode grunde til. Der er noget fedt over et stort, åbent køkken, hvor man let kan stå og lave mad, mens man snakker med børnene i stuen.

Er det imidlertid ikke jeres stil, skal I selvfølgelig ikke følge den. Alligevel kan det sagtens svare sig at overveje, hvordan ens drømmekøkken i så fald ser ud.

Køkkenet: Hjemmets vigtigste rum?

Grunden til, at ideen om det store køkkenalrum har bredt sig som en steppebrand er nemlig ikke kun, at vi opfører os som kløftsøgende lemminger, når det kommer til boligindretning.

Køkkenet er bare et enormt centralt rum. Det kan godt være, at det ikke er der, man tilbringer allermest tid. Til gengæld er det ofte rummet, der holder hjemmet samen i en både fysisk og mere symbolsk forstand. Det er rummet, som langt de fleste gæster kommer til at gå i gennem, og hvorfra husets hjemlighed og stemning gerne skal strømme.

hjemmet

Hvis bare et rum skal emme af stemning og personlighed, så kan det, hvor fornuftsstridigt det ellers virker, altså med fordel være køkkenet.

Lav et personligt køkken

Men hvordan gør man så overhovedet sit køkken personligt og stemningsfyldt, mens man holder det praktisk, som et køkken trods alt bør være? Det første skridt på vejen bør være at spørge sig selv, hvilket køkken man gerne ville have, hvis bare det var muligt. Både hvad angår pris og fysiske begrænsninger, er meget mere end man lige skulle tro muligt.

Hvis du virkelig godt kunne tænke dig et køkken med nostalgisk 60’er stemning, så er det altså bestemt muligt, om end det måske kræver, at du søger lidt efter de rigtige klinker. Spiser I som oftest take-away fremfor egentlig at gøre brug af køkkenet, kan det også være en stemning i sig selv at have et småt og enkelt køkken. Det vigtigste er sådan set, at I har et personligt køkken, hvad angår både praktiske og mere æstetiske hensyn.

Meget af den slags renovationer kan man tilmed selv stå for. Hvis bare man har en fætter med hænderne skruet ordentligt på og de rigtige stykker værktøj, kan man faktisk nå rigtig langt og gøre sit nye, personlige køkken ganske billigt.

Alligevel skal man også til tider acceptere, at de professionelle har bedre styr på sagerne. Lær derfor også at give opgaver videre, inden du ødelægger noget. På den måde kan du nemt og billigt få et køkken der emmer af personlighed.