Du kender det sikkert godt. Du kommer hjem fra en lang arbejdsdag, du gjorde rent i går, og kan med god samvittighed smide dig på sofaen. Men hvad er nu det? Hundehår over det hele. Og ikke nok med det, så har din pelsede ven også taget en god rystetur i entreen efter jeres gåtur i regnen, og der er nu plaskvådt. Så meget for den rolige aften på sofaen.

Giv hunden tøj på

En hund vil altid sætte spor i din bolig, og det er umuligt at undgå hår og lidt skidt. Men der er faktisk noget du kan gøre for at mindske de spor, som hunden efterlader. Du kan nemlig iklæde hunden en hundefrakke eller et hundedækken.

Der findes en lang række frakker og dækkener til hunde i alle størrelser og former. En fordel ved at give din pelsede ven en frakke eller et dækken på er først og fremmest at holde den varm om vinteren eller afkølet om sommeren. Men der er som sagt en rigtig god bonus ved disse tøjstykker til din hund. Nemlig renligheden i din bolig.

Tør din hund med et dækken

Der findes såkaldte tørredækkener, der er lavet til at tørre din hund, når den er våd. Tørredækkenet består af et innovativt materiale, der suger fugten fra din hund til sig på mindre end et kvarter.

Før du slipper hunden fri og lader den løbe rundt derhjemme, giver du den tørredækkenet på, og du kan herefter slippe bekymringerne for et vådt hjem. Et godt bud på et sådant dækken kunne for eksempel være SICCARO SUPREMEPRO TØRREDÆKKEN – BLUE GRANITE.

Hundefrakken sørger for færre hår

Nu har du løst problemet med vand efter din hund i hjemmet, men hvad med de mange hår? Her kommer hundefrakken ind i billedet. Først skal du finde ud af, hvilket materiale, der passer til din hunds pelstype. Spørg for eksempel din dyrlæge for anbefalinger.

Det er vigtigt, at frakken er komfortabel for din hund, og ikke begrænser dens bevægelsesfrihed. Når du har fundet en passende hundefrakke, giver du din hund den på.

Nu skulle de fleste hår gerne blive siddende i frakken og ikke i din sofa. Det er vigtigt, at du også lader din hund få lidt luft fra frakken, for eksempel, når I går tur. Du skal selvfølgelig altid vurdere, om din hund har det godt, og ikke er overophedet på grund af frakken.