Det burde du have, kvaliteten af din nattesøvn betyder nemlig alt for hvordan du både oplever og klarer den kommende dag, og her snakker vi ikke kun om hvor lækker sengen er eller rummets temperatur, men i lige så høj grad om du kan sove uforstyrret.

Du kan sagtens være plaget af lysindfald på forskellige tidspunkter hvor du har behov for at sove, hvilket kan være om sommeren når du gerne vil gå tidligt i seng, men det kan også være du bare trænger til den middagslur, og hvad gør du så, når solen skinner dig lige ind i skærmen?

Nu tænker du garanteret at et sæt gardiner er alt hvad der skal til, men det vil i de fleste tilfælde ikke være nok, medmindre du skaffer nogle gardiner der er bygget specielt til formålet, de såkaldte mørklægningsgardiner, som er skabt til det.

Fordelen for dig er at du kan styre helt og aldeles hvor meget eller hvor lidt lys du vil udsættes for i dit soveværelse, og på den måde er du bedre i stand til at slappe af og lade op så du kan levere varen den kommende dag.

Soveværelset giver dig stor frihed til at vælge gardiner

Når du tænker på soveværelset, så er det et sted hvor der ikke kommer mange andre end dig selv under normale omstændigheder, det betyder at når der ikke er andre der skal se rummet, så kan du selv i det store hele gøre hvad du vil med rummet, og på den måde give den gas med indretningen.

Vælg gardiner til soveværelset der både passer ind og sikrer dig at du kan få den fornødne ro og dt mørk du har behov for, og fordi du kan slippe for både lyset både aften og morgen, så kan du nemt opnå en halv eller en hele time ekstra søvn hver dag.

Når det er sagt, så kan du sagtens opnå nogle helt andre resultater med mørklægningsgardiner, nemlig i andre rum i boligen, hvor du kan have behov for en dunkel stemning, nemlig hvis du skal se en film i stuen, hvor lyset også godt kan være en hæmsko.

De mange fordele

Det kan også være du skal arbejde hjemme, og bliver generet at lyset der genskinner i skærmen, og gør arbejdet hårdt og svært for dig, men der kan du vælge gardiner med lettere mørklægning, forstået på den måde at de lukker mere lys ind end den totale mørklægning.

En anden fordel kan være at et mørklægningsgardin kan give dig bedre isolering og varmetab ved vinduerne, og endda også holde varmen ude når det er sommer, så du kan have fordele ved at have dem oppe både sommer og vinter, derfor er det godt at have holdning til dit sovemiljø.

Andre måder du kan opgradere dit sovemiljø på kan være:

  • Overveje om der kan blive mere ryddeligt
  • Køb en smuk og komfortabel ilva sengegavl
  • Sørge for at lufte ud
  • Er du ældre? Måske vil en plejeseng i hjemmet hjælpe på søvnen