Har du også ofte svært ved at falde i søvn om aftenen? Så kan det måske være et tegn på, at du skal gøre dit soveværelse mere egnet til faktisk at sove derinde.

Der kan være mange grunde til, at dit soveværelse ikke er godt at sove i, men i artiklen her får du nogle gode råd og idéer til, hvordan du nemt og simpelt kan indrette dit soveværelse, så du kan sove endnu bedre om natten.

Få styr på det i sengen

Først og fremmest er en god seng og godt tilbehør til sengen ofte li med en god nattesøvn. Derfor er det vigtigt at finde de blød- og hårdheder, der passer til dig – både i puden og madrassen.

Det kan for eksempel være, du skal finde ud af, hvordan du ligger og sover i sengen om natten. Der er nemlig stor forskel på, hvor blød eller hård din seng skal være, for bedst at kunne passe på og støtte din ryg. Måske du også skal overveje, hvordan din topmadras er i forhold til din seng. Igen er det relevant, om den passer til din sovestil eller ej.

Når du har fundet den perfekte madras, er det vigtigt at finde den hovedpude, som passer bedst dertil og til din liggestilling. Nogle skal nemlig helst have en flad pude for at sove bedst, og andre skal helst have en høj pude for at sove bedst. Det afhænger meget af, hvorvidt du sover på ryggen eller på siden.

Du kan blive hjulpet godt på vej med en hovedpude fra Sleep and Pillows, som altid står til rådighed med hjælp og vejledning om den bedste hovedpude til netop dig. Du kan også finde et stort udvalg af hovedpuder på hjemmesiden. Mon ikke du kan finde den, der er perfekte til dig?

Dernæst kan du overveje, om en af de lækre ilva sengegavle er noget for dig. De løfter både udtrykket og komforten i soveværelset.

Hvis du er ældre og har svært ved at komme op i sengen, så kan du overveje om en elevationsseng eller en plejeseng ville gøre dit liv og din nattesøvn bedre. Det kan du læse meget mere om her. 

Hvad med resten af soveværelset?

Når du har fået styr på din seng, hovedpude og topmadras, er det relevant at kigge i resten af soveværelset efter ideer til, hvad der kan forstyrre din nattesøvn. Har du også kontor i soveværelset? Ligger der et spejl for tæt på din soveplads, så du får et irriterende genskær eller nogle trælse forskrækkelser om natten? Er der alt for meget rod og mentale forstyrrelser?

Alle disse ting kan være med til at give dig en dårligere nattesøvn, så det er en rigtig god idé at investere lidt tid i at finde ud af, hvad det er, der forstyrrer dig så meget om natten.