Det kan være, at du bor i et dejligt hus i skønne omgivelser, men måske ønsker du af den ene eller anden grund mere plads. Dette ønske skyldes måske en kommende familieforøgelse eller det kunne også være, at du ønsker et helt specifikt rum, for eksempel en udestue, som der lige nu ikke er plads til i boligen. Heldigvis kan dette lade sig gøre, uden du behøver at finde en helt ny bolig. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får mere plads derhjemme. 

Sikkerhed først  

Hvis du har arealet til at bygge en tilbygning, bør du klart overveje denne mulighed, hvis du ønsker en større bolig. Før du påbegynder projektet, bør du dog få Brandrådgivning, så du er forberedt, hvis uheldet skulle være ude. For hvis du får den rette brandrådgivning, kan du være sikker på, at blive varslet i rette tid, og at branden ikke får overtaget magten derhjemme, hvis der skulle opstå en ildebrand. Det er derfor forsvarligt, at du får brandrådgivning, før du starter på dit byggeprojekt, da brandrådgivning er en nødvendighed, der sikrer, at man passer godt på sig selv og andre. Derudover bør man også være sikker på, at de bærende konstruktioner er stærke, så tilbygningen ikke braser sammen. Det er derfor en god idé at få hjælp fra en certificeret statiker, der har styr på alle de nødvendige forhold, der gør sig gældende i forbindelse med projektets mange faser. 

Optimale forhold  

Det er også vigtigt at sikre sig, at ens bolig har gode forudsætninger i forhold til ly, lyd, energi og ventilation. For der er ikke meget ved at opholde sig i en bolig, hvor førnævnte faktorer ikke spiller. De fleste mennesker har også en tendens til at føle sig trætte, hvis de opholder sig i et mørkt rum og ventilationen er dårlig, så det er vigtigt, at man sørger for, at boligen har de optimale forhold, så man kan få den optimale oplevelse ud af at opholde sig i boligen. 

Få styr på det juridiske 

Før du påbegynder dit byggeprojekt, bør du sætte dig selv ind i bygningsreglementet, så du er sikker på, at du følger loven, når du forlænger din bolig. Dette kræver en ansøgning om bygge- og ibrugtagningstilladelse, så du er sikker på, at du har lov til at gøre dine boligdrømme til virkelighed. 

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på, hvordan du kommer i gang med dit byggeprojekt og hvad du bør være opmærksom på, så projektet kommer til at forløbe under de bedst mulige forhold.