At beslutte jer for, hvilken slags hus I ønsker at bygge, er en vigtig beslutning og en spændende del af processen, som byder på en masse til- og fravalg. Det er helt normalt at være i tvivl, så hvis I har brug for inspiration, kan I her læse om forskellige faktorer, I bør overveje, herunder husets størrelse, stil og plantegning.

Hvilket slags hus skal I bygge?

Det første I kan kigge på og overveje er, hvilken slags hus, der bedst passer til jeres livsstil og behov. Måske skal dit nye hus være en klassisk funkisvilla eller et parcelhus? I dag vælger mange typisk at bygge typehuse, parcelhuse eller en funkis. Disse tre er alle gode løsninger. Et typehus kan være en god løsning, hvis I foretrækker en standardiseret byggeplan med veldefinerede rum, mens en funkis giver jer mulighed for at sætte et unikt præg på huset.

Boligens plantegning

Når I har besluttet jer for husets type, er det tid til at overveje plantegningen og rummets placering. Antallet af rum bør være i overensstemmelse med jeres daglige behov og livsstil. I kan starte med at tale om, hvor mange soveværelser, badeværelser og fællesområder I har brug for, og placeringen af dem. Et godt tip er at tænke på flowet i huset og sikre, at rummene er logisk placeret i forhold til hinanden og jeres daglige rutiner. For eksempel kan det være praktisk at placere soveværelser i nærheden af badeværelser og køkkenet tæt på spisestuen eller stuen, så I får en nem adgang under madlavningen.

Rummets funktion

Du kan overveje, hvordan I ønsker at bruge de enkelte rum, og herudfra tegne en rumindretning, der passer til jeres behov. Måske ønsker I et åbent køkken-alrum, hvor I kan samles til måltider og socialt samvær, eller måske drømmer I om en hyggelig stue til både hyggelige og afslappende stunder sammen.