Når man bor til leje, så er det ikke alt man bare kan kaste sig ud i, i forhold til kreative idéer og projekter i hjemmet, men trænger du alligevel til at der skal ske noget med din lejebolig kan du her finde 3 gode råd og idéer til du kan lade dig inspirere af.

Når du begrænset af reglerne for at leje

Når man bor til leje, er der en række regler som man er underlagt i forhold til boligens udseende og gøren, som du ikke på samme måde ville være underlagt hvis du boede i en ejerbolig. Det kan være svært for personer med et kreativt sind og især hvis man har behov for at forme nogle fysiske ting med hænderne.

Det er dog ikke helt uden muligheder at bo til leje, for man skal egentlig bare vide hvad man har af andre muligheder end f.eks. at bore huller i karme og gulve eller lignende.

Tænk praktisk indretning når kvadratmeterne bliver små

Det første råd til dig der ønsker at skabe et hjem der har et personligt touch er at se på hvad du rent funktionelt har brug for. Når du ser på lejebolig København vil du hurtigt opleve at der er en pris på de forskellige lejemål der ikke nødvendigvis kan klares hvis du skal have de kvadratmeter og værelser der ville være optimalt for at du kan boltre dig som du vil. Du må derfor tænke kreativt og gerne hente inspiration fra tiny homes og lignende, hvor man gør meget ud af at have smarte praktiske løsninger der ikke fylder særlig meget.

Det kan f.eks. være at du har brug for mere plads til reoler end hvad der er mulighed for. Her kan du i stedet for at stable gulv-til-loft-reoler langs alle væggene, sætte hylder op lige under loftet i dine rum. Du vil blive overrasket over hvor meget hyldeplads det vil give dig uden at det vil tage noget af din gulvplads.

Forsikring er vigtigt

Et andet godt råd på vejen er, at inden du kaster dig ud i de vildeste projekter, så sørger du for at have dig en god og billig indboforsikring. Tjek hvad din indboforsikring reelt vil dække hvis uheldet er ude og forestil dig hvad der vil kunne ske når du folder dig ud med dit kreative sind og hvis det ikke helt går efter bogen.

Taber du f.eks. boremaskinen ned på det nyligt ordnede trægulv og laver et stort hak i gulvet, er det f.eks. en stor udgift at skulle stå med på egen hånd.

En væg kan altid males over igen

Det sidste råd i denne omgang er at du skaber et personligt hjem, hvor du føler at det er dig der bor der. Dette gøres lettest ved at få noget farve på væggene, så hvis du maler dine vægge med dine yndlingsfarver, er du rigtig godt på vej til at skabe en anden hygge end hvis det er de typiske vægge med RAL9010, som alle lejemål efterhånden leveres i som standard.

Der findes ikke den farve der ikke kan komme på væggene og det er en rigtig god løsning på at sætte sit personlige præg i hjemmet. Pynt evt. med matchende møbler i farver der passer til.