Hvis du har brug for slidstærke vinduesplader i specialmål, så er det en god idé at kontakte et professionelt firma. De kan hjælpe dig med at få lavet dine vinduesplader efter mål, så de passer perfekt til dit vindue. Det er vigtigt, at du har de korrekte mål på forhånd, da det vil gøre det lettere for producenten at lave pladen præcist, som du ønsker den. Nogle producenter kan også hjælpe dig med at designe din vinduesplade, så den passer til resten af ​​dit hus og indretning.

Vinduesplader i forskellige træsorter

Træ er et af de mest populære materialer, når det kommer til vinduesplader i specialmål. Det er ikke uden grund, da træ har mange fordele som materiale. For det første så er træ et meget holdbart materiale, som kan holde i mange år. Du får slidstærke plader, hvis du vælger træ, og det kan også give et flot udtryk i hjemmet – især hvis du vælger at anvender forskellige typer af træsorter som eg, limtræ og lignende sorter. Du kan også vælge at anvende bøg eller ahorn, alt efter hvilken stil du gerne vil have i dit hjem.

Behandling

Når det kommer til behandling af vinduesplader, så er der flere forskellige måder, du kan gøre det på. Først og fremmest skal du vælge den rette type maling, lak eller olie, som passer til ens plader. Nogle materialer kræver en speciel type maling eller lak for at holde sig slidstærke og se flot ud. Når du har valgt den rette type maling eller lak, så skal du fjerne støv og snavs fra pladen med en fugtig klud. Herefter skal du grunde pladen med et tyndt lag grunder, som hjælper med at give et jævnt resultat, når du maler. Limtræ kræver eksempelvis en anden behandling end eg, så du skal være opmærksom på materialet.

Vedligeholdelse

Som allerede nævnt, så er limtræ og eg blot to af de mest almindelige materialer, som anvender til at lave møbler i specialmål. Uanset type og sort, så skal træ vedligeholdes for at bevare det smukke udseende. Hvis der er kommet pletter på træet, så kan du forsigtigt fjerne dem med en blanding af eddike og vand. Man skal dog altid teste denne blanding på et lille område først, da det kan ændre farven på træet. Yderligere skal du sikre sig, at træet ikke udsættes for direkte sollys eller varme, da dette kan ændre farven på træet over tid. Endelig skal du huske at behandle træet regelmæssigt med et godt træbeskyttelsesmiddel for at beskytte det mod ridser og slid samt fugtskader.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/gaveek...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51