Det er en god ide at gå en smule op i sin spisestue og hvordan denne er indretningen. Boligindretningen herinde skal jo helst gerne afspejle ens personlige stil. Men derudover er det vigtigt, at det er et praktisk rum hvor der er plads til de gæster, som man gerne vil have.

Læs med her for at se hvilke vigtige ting du skal overveje i forbindelse med dette.

Farver, snit og stil

Hvis man gerne vil indrette sin spisestue på en pæn måde, så handler det om at tænke på hvilke farver man sætter derind, hvilke snit man benytter sig af og hvilken stil man kører i. Disse ting kommer hovedsageligt til udtryk gennem hvilke større møbler man sætter ind i rummet.

Det vigtigste møbel i en spisestue er selve spisebordet og stolene. Og det er derfor vigtigt at sørge for at disse er i den rette stil og sender de signaler man gerne vil sende. Med et flot nyt plankebord kan man for eksempel give rummet et helt andet udtryk, end hvis det er rundt og billigt møbel.

Et plankebord kan virke meget sofistikeret men samtidig give et råt udtryk til indretningen. Det kommer lidt an på hvordan træet er skåret. Der er mange plankeborde at vælge imellem, hvis det er den type spisebord du gerne vil have.

Hvor mange skal der være plads til?

Når du vælger dit spisebord, så er det også vigtigt at overveje, hvor mange der skal være plads til ved det. Skal der blot kunne sidde din lille firemandsfamilie? Eller er det vigtigt at du kan holde større middagsselskaber? Dette har naturligvis meget indflydelse på hvor stort bordet skal være.

Det er dog også vigtigt at være realistisk, når man vælger det bord man skal have stående. Hvis rummet er meget lille i forvejen, så gør det det ikke bedre, at man prøver at klemme et stort bord ind. Det skal helst gerne være sådan, at man kan gå rundt om bordet selvom stolene er trukket ud og folk sidder ved det.

Kan du finde møblerne brugt?

Det kan godt være lidt dyrt at købe nye møbler til spisestuen – især hvis det er et nyt flot plankebord det drejer sig om! Det kan derfor være en god ide at lede efter nogle af disse møbler som brugte. Det kan jo være at du er heldig og det kan gøre det billigere for dig.

Husk endelig også at lede på nettet hvis du har på udkig efter et brugt spisebord. Der er ofte flere muligheder herinde og på de sociale medier.