Når man bor med børn, er det vigtigt at have boligindretning med børn og deres legetøj i tankerne. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal gøre det, men her får du nogle tips til, hvordan du kan indrette din bolig med børnene i tankerne.

Plads til at opbevare babylegetøj?

Når man er forældre, så er det ofte svært at finde en balance mellem at have plads til babylegetøj, og samtidig have et stilrent hjem. Derfor kan det være en god idé at have nogle smarte opbevaringsløsninger i hjemmet, så man ikke behøver at gå på kompromis med enten den ene eller den anden ting. En af de mest populære opbevaringsløsninger for tiden er kasser med hjul under sengen. Her kan man nemlig gemme alt det legetøj, som børnene ikke bruger så ofte – og samtidig have let adgang til det, når de får lyst til at lege med det igen. Du kan læse meget mere om kasser til opbevaring her.

Du kan også overveje en puslekommode, da den slår to fluer med et smæk. Du kan skifte på den og opbevare tøj eller legetøj i den – selv efter børnene ikke længere bruger ble.

Legetøj der fylder mindre

Når man har børn, er det ofte sådan, at man har rigtig meget legetøj. Det kan være alt fra bamser og dukker til biler og andet legetøj, som barnet kan bruge til at udvikle sig med. Ofte er det dog sådan, at nogle af disse ting fylder rigtig meget. Derfor kan det være en god idé, at skifte noget af legetøjet ud med andet legetøj, der ikke fylder så meget. På den måde kan man spare plads i hjemmet, og samtidig give barnet mulighed for at have flere forskellige ting at lege med. Det behøver ikke at være alle tingene, man skifter ud – men blot et par stykker.

Gode råd til indkøb af legetøj til børn

For det første, så skal man tænke over, hvilket legetøj der passer til barnets alder, og hvilke materialer det er lavet af . Dette er vigtigt, da barnet eksempelvis ikke kan bruge et stykke legetøj, hvis det ikke er alderssvarende. Yderligere skal man også have fokus på, hvad barnet godt kan lide at lege med. Hvis barnet elsker at være ude i naturen og lave forskellige former for eventyr, så kan det være en idé, at købe noget legetøj, der passer hertil – eksempelvis en bamse der kan være med på eventyr. Hvis barnet i stedet godt kan lide at bygge og tegne, så kan det være en idé, at købe noget byggesæt eller maling osv.

Det kan være svært at finde en balance mellem at have et hyggeligt og indbydende hjem, selvom der er legetøj på hylderne – men den kan sagtens lade sig gøre.