Spisestuen er et af de rum i huset, hvor der både skal være plads til hele familien og eventuelle arbejdsrelaterede møder, som man gerne vil holde i hjemmet. Indretningen af spisestuen skal understøtte dine behov i hverdagen og være personlig og indbydende med masser af lys.

Vælg det rigtige spisebord

Et af de vigtigste møbler i spisestuen er spisebordet. For det første er spisebordet noget af det første man ser, når man kommer ind i sit eget eller andres hjem. Det er et møbel, som fremstilles i mange forskellige materialer – fx kan man få laminatborde i høj kvalitet, for at få en praktisk og smuk løsning i ét. Yderligere er det også det vigtigste møbel, da det er rundt om spisebordet, at man samles flere gange om dagen for at hygge og spise med familie og venner. Har man små børn kan laminatborde i høj kvalitet være et godt valg, som er slidtstærkt og nemt kan gøres rent. Lige meget hvad, så er spisebordet et godt sted at starte, hvis man gerne vil have lavet om i sin spisestue, og det behøver ikke at være en nødvendighed at skifte sine spisestuestole ud i samme ombæring.

Gør plads til personlighed

Når man skal have nyt liv i sin spisestue, kan det være en god idé at starte med at fjerne noget af det, der er i vejen. Dette kan være overflødigt pynt, som man har samlet gennem tiden. Når man har fjernet alt det, der ikke længere passer ind, kan man tilføje personlighed og søge inspiration gennem tidens boligtrends. Med laminatborde i høj kvalitet kan man få forskellige farver, som også giver et strejf af personlighed til indretningen. Du kan også overveje at sætte nogle hylder op på væggene med arvestykker, dine egen kunstværker eller børnenes kreationer fra skolen.

Fokus på god belysning

En anden vigtig ting i spisestuen er belysningen. Det er her man samles, og derfor skal der være en hyggelig belysning, som ikke er for hård eller for blød. En god idé kan være at have flere forskellige lyskilder i sin spisestue, så man både har mulighed for at have en hoved-lyskilde, men også mindre og hyggelige lamper, som kan give en mere intim stemning. På den måde kan man nemlig selv tilpasse, hvordan ens spisestue skal opleves af gæsterne.

Forhåbentlig har disse tre tips givet dig inspiration til at forvandle din spisestue til et varmt, personligt og behageligt rum at opholde sig i til hverdag og fest.