En varmepumpe er et fantastisk alternativ til et ellers ret så dyr i drift oliefyr. Varmepumper har efterhånden fundet vej ind i de fleste danskeres hjem, og som den smarte varmekilde vokser i popularitet, er der også flere og flere der begynder at søge på hvilke fordele varmepumper egentlig har.

Der er stor sandsynlighed for at det er af denne grund, du er endt inde på denne artikel – og det er skam også det helt rigtige sted du har fundet frem til. I denne artikel kan du nemlig læse dig frem til hele tre gode grunde til hvorfor du burde investere i en varmepumpe.

1. Der er penge at spare

En af de vigtigste overvejelser du skal tage når du overvejer at skifte fra din tidligere varmekilde, er selvfølgelig om det kan betale sig økonomisk. Og det kan det helt sikkert med en varmepumpe. Ifølge eksperter tager en varmepumpe ikke engang på din elregning, trods den køre på strøm. En varmepumpe producere nemlig ca. 4 kWh varmeenergi for hver kWh strøm den selv bruger.

Selvom det ved første øjekast kan virke som en stor investering at investere i en varmepumpe, kommer besparelserne på sigt. Varmepumper udnytter nemlig den tilførte energi over 3 gange bedre end andre opvarmningskilder. Der er altså meget mindre varme der går til spilde.

2. Det er et miljøvenligt alternativ

Udover at du spare på pungen, så spare du også planeten, ved at investere i en varmepumpe. En varmepumpe bruger ikke kul eller andre råstoffer som afbrændingsmiddel, når den opvarmer din bolig. Den bruger i stedet luften eller vandet der allerede eksistere i eller omkring din bolig, og du spare derfor miljøet for det ekstra affald som afbrænding ellers ville medføre.

Udover at du gør miljøet bedre for planeten som en helhed, skaber varmepumper også et sikrere og mindre sundhedsskadeligt indeklima. Store fyr udskiller giftige gasser. De er selvfølgelig ikke så giftige at alle der ejer et fyr dør med det samme, men de mange sod partikler som fyr udskiller, kan over længere tid udføre skade på dine lunger, hvis du bliver ved med at indånde dem.

3. Kræver næsten ingen vedligeholdelse

Mens fx et oliefyr er noget af et monstrum at skulle tage sig af, kræver en varmepumpe (trods dens størrelse) næsten ingen vedligeholdelse. En varmepumpe kræver et årligt checkup, men det er ligeså meget for blot at tjekke at alt fungere som det skal og at din varmepumpe er i tip-top form.

Varmepumper kan installeres i alle slags huse, dog kræver det selvfølgelig at du har et bryggers el.lign. som den kan installeres i.

De fleste varmepumper er ca. på størrelse med et køleskab, så bor du i et meget lille hus, burde du måske overveje et mindre og mere overkommeligt alternativ.

Der findes hovedsageligt tre slags varmepumper. En varmepumpe der udnytter jordvarme, en luft-til-luft varmepumpe og en luft-til-vand varmepumpe.

Overvejer du at investere i en varmepumpe, anbefales det at du sætter dig godt ind i de forskellige typer, så du kan være sikker på at finde den slags der er bedst for dig og din bolig.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/gaveek...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /var/www/gaveekspert.dk/inspirationtilbolig.dk/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51